LAATSTE NIEUWS

Herinrichting Sint-Jozefswijk

Informatie en participatie

Momenteel werkt de stad aan de plannen voor een volledige renovatie van Sint-Jozefsplein - Gelukstede - Terkerkenlaan - Groenstraat en Vlaanderenstraat.

Om een volgende stap te kunnen zetten richting definitief ontwerp en het aanvragen van een omgevingsvergunning, willen we iedereen de mogelijkheid geven om in de conceptfase via ons online informatie- en participatieplatform de aangepaste voorontwerpplannen in te kijken, vragen te stellen over specifieke onderwerpen, suggesties te doen, ...

Op donderdag 21/11 (doorlopend van 16.30 tot 19 uur) organiseren we in de Sint-Jozefskerk een infomarkt over de komende heraanleg van de Sint-Jozefswijk en de herbestemming van de kerk als gemeenschaps- en/of ontmoetingscentrum.
Wij informeren jullie over de plannen en polsen graag naar de verwachtingen van de buurt en van de toekomstige gebruikers!

Stad Oudenaarde is – opnieuw - de trotse eigenaar van een waardevol 16de eeuws wandtapijt, aangekocht voor 13 500 euro na een veiling bij Sotheby’s. Het wandtapijt dat een veldslag afbeeldt maakt deel uit van een prestigieuze reeks getiteld “de geschiedenis van Alexander (1580-1590)”. 

Beleef eindejaar!

13 december - 5 januari

De gezelligste tijd van het jaar komt er binnenkort weer aan!

Onze stad wordt alleszins opnieuw een van de leukste plekjes in de streek: van 13 december tot en met 5 januari kan je de eindejaarssfeer komen opsnuiven op onze jaarlijkse kerstmarkt. Op en rond de Grote Markt valt er altijd wat te beleven en kan je wandelen langs meer dan 40 chalets. Ook dit jaar voorzien we een prachtige ijspiste waarop jong en oud de schaatsen kunnen aanbinden. Met haar 710 m², is onze ijspiste niet enkel de grootste uit de regio, het is bovendien ook de enige in de onmiddelijke omgeving!

Beleef Winterwarmte in Oudenaarde

22, 23 en 24 november 2019

Meer dan 60 winkels en horecazaken nemen je een weekend lang mee in hun wereld en hun passie. Proef van hun producten en leer alles over hun assortiment.

Bedankt!
Met het inspraaktraject ‘Maak Oudenaarde Mee’ riepen we je op om mee na te denken over onze stad. De afgelopen maanden werd enthousiast op onze oproep gereageerd; oprecht dank daarvoor! Via 'Meer lezen' geven we je graag onze eerste algemene vaststellingen mee.