Maak Oudenaarde mee!

Mee nadenken over de toekomst van onze stad? Geef jouw idee via ons gloednieuwe online participatieplatform of neem deel aan de gesprekstafels!

Oudenaarde, groeiend groene stad!

LAATSTE NIEUWS

Oudenaarde werd midden december 2018 door de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) verkozen tot ‘Groen en Bloemengemeente 2019’. Hierdoor mag onze stad meteen ook Vlaanderen vertegenwoordigen bij de Europese wedstrijd ‘Entente Florale Europe’. Een internationaal samengestelde vakjury bezoekt zondag 14 juli onze stad.

Binnen het stedelijk gebied van Oudenaarde is er bijna geen ruimte meer voor (regionale) bedrijven. Om het aantal arbeidsplaatsen in Oudenaarde minstens te kunnen behouden, is het echter belangrijk dat deze bedrijven een plaats blijven vinden. Daarom willen we via het project ‘Bedrijvigheid Oudenaarde’ in de eerste plaats nagaan hoe op de bestaande bedrijventerreinen binnen het kleinstedelijk gebied Oudenaarde meer kan gedaan worden op dezelfde ruimte. 

Vanaf 19 augustus plant het Agentschap Wegen en Verkeer werken in de Leupegemstraat. Gedurende de werken zal de rijweg afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer.  In diezelfde periode worden ook structurele herstellingswerken aan de ophaalbrug uitgevoerd. Deze zal dus van 19/08 t.e.m. 23/08 niet toegankelijk zijn voor alle verkeer.

Tournée Pédale

De resultaten!

Van 6 tot 26 mei gingen we tijdens Tournée Pédale in gans Oost-Vlaanderen samen de uitdaging aan om zoveel mogelijk de wagen aan de kant te laten en te kiezen voor alternatieven (zoals bijvoorbeeld te voet gaan, met de fiets of het openbaar vervoer). Deelnemers hielden hun verplaatsingen bij op een invulformulier en gaven de resultaten op het einde van de campagne online door. 

De eerste resultaten zijn nu binnen en daaruit blijkt dat Tournée Pédale zijn effect niet heeft gemist: het autogebruik tijdens Tournée Pédale blijkt maar liefst met een derde te zijn gedaald!

(Alle resultaten en ook de winnaars vind je HIER)

Maak Oudenaarde mee!

Inspraak voor inwoners

Mee nadenken over de toekomst van onze stad?

Geef jouw idee via ons gloednieuwe online participatieplatform of neem deel aan de gesprekstafels!
Aan de hand van vijf thema’s gaan we graag het gesprek met de inwoners aan: waar moet volgens jou (meer) op ingezet worden? Wat is goed en wat kan beter?
Mede op basis van jullie input en feedback, wordt vervolgens een uitvoerbaar toekomstplan voor onze stad uitgewerkt!

Het online platform is te vinden via inspraak.oudenaarde.be, de gesprekstafels volgen op 10, 12 en 17 september. (Iedereen van harte welkom maar om praktische redenen, vragen we vooraf in te schrijven)

In onze ambitie om nog meer in te zetten op transparantie en participatie, worden de zittingen van OCMW- en Gemeenteraad voortaan gefilmd en gestreamd. Zo willen we het draagvlak en de betrokkenheid van onze burgers vergroten.

Ben je dus geïnteresseerd in het bestuur van de stad en wil je de vergaderingen van de OCMW- of gemeenteraad live volgen? Dan hoef je daar voortaan helemaal niet meer voor naar het stadhuis te komen (het màg natuurlijk!).

HIER vind je de livestream-pagina.