Duurzame Helden

Wereldwijd feest

Van 18 tot 25 september, tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, worden in heel Vlaanderen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen gevierd waarmee overheden én burgers concreet aan de slag kunnen om tegen 2030 een duurzamere wereld te realiseren (bekijk zeker eens dit filmpje). Tegelijk plaatst Stad Oudenaarde haar Duurzame Helden in de kijker. Lokale helden die bijdragen aan globale doelen!

WEDSTRIJD 2022

Ook dit jaar kunnen inwoners andere inwoners in de bloemetjes laten zetten voor hun duurzame inspanningen. In deze editie gaan we op zoek naar personen, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of groepen uit Oudenaarde die zich elke dag inzetten voor de rechten van anderen, bijvoorbeeld oudere personen, jongeren, migranten, mensen met een beperking, vrouwen en meisjes. De wedstrijd loopt nog tot en met 17 juli. Klik hier voor alle wedstrijdinformatie >

Oudenaardse Helden

Al onze Helden dragen elk op hun manier bij aan een meer duurzame stad en bij uitbreiding wereld. Hun verhalen blinken uit in passie en volharding. Benieuwd? Ontdek de verhalen van de eerste lichting Duurzame Helden hieronder!