6x tips om te doen met kinderen

Zomer 2022

Tijdens de zomermaanden valt heel wat te beleven voor kinderen in Oudenaarde. Wij zetten alvast 6 tips op een rijtje voor een vrolijke, actieve zomer!   

1. Kinderparcours – Beestig!

Ben je tussen 4 en 10 jaar, een echte dierenvriend en speurneus? Haal voor 30 september gratis een speurneuzenboekje af bij Visit Oudenaarde in het stadhuis, speur naar alle dieren die verstopt zitten in de wandtapijten van het MOU en speel een beestige spelletje! Elke zondagvoormiddag kan je in juli en augustus een rondleiding met gids volgen,  speciaal voor gezinnen. Gratis, voor kinderen tot 12 jaar.  

2. Schattenjacht – Schatten van Vlieg

Speurneuzen, snuffelen, ruiken: lekkere, vreemde en vieze geurtjes. Doe tussen 1 juli en 31 augustus 2022 mee aan een zomerse zoektocht naar de Schatten van Vlieg in vijf Oudenaardse locaties en test je reukorgaan!  Zo help je Vlieg haar schatten terug te vinden.

3. Stadswandeling – Hanske de Haan

Haal jouw bundeltje met gratis route af bij Visit Oudenaarde (Stadhuis, Markt 1) en ontdek samen met Hans de Haan onze prachtige stad. Wie alle vragen juist beantwoordt in een kruiswoordraadsel, wint een gadget.

4. Kinderparcours – Centrum Ronde van Vlaanderen

Duik mee in de geschiedenis van Vlaanderens Mooiste met de Ronde van het Varken of een pak epische verhalen in het Centrum Ronde van Vlaanderen. 

5. Actie – Outdoorpark The Outsider

Het 40 hectare grote recreatiepark ligt op wandelafstand van het centrum en belooft niet één maar zeven hoogtepunten: de Seven Summits’, met onder meer een touwpiste, moerasparcours, blotevoetenpad en kajaktocht. Tijd om waanzinnige avonturen te beleven! 

6. Pop-upspeelplein – Kleine Markt

Het pop-upspeelpleintje op de Kleine Markt is toegankelijk voor iedereen, ook voor kinderen met een beperking. De toestellen krijgen na de zomer een vaste stek aan het Sociaal Huis. Extra speeltip: het nieuwe speelplein aan de Donk, het speelterrein aan het zwembad en speelstraat Hofstraat.