Ontdek het Beestig! kinderparcours in het MOU

Nog t.e.m. 30 september

Ben je tussen 4 en 10 jaar, een echte dierenvriend en speurneus? Met een speurneuzenboekje, te verkrijgen aan de balie, neemt het MOU de allerjongsten mee op een spannende interactieve ontdekkingstocht door het dierenrijk van Beestig! De tentoonstelling Beestig! loopt nog tot en met 30 september.

Natuurlijk herken je er gemakkelijk dieren die ook hier in ons land leven. Wedden dat vele anderen je verrassen? Veel tekeningen zijn meer dan 500 jaar geleden gemaakt zonder de dieren te hebben gezien. De ontwerpers baseerden zich op de (wilde?) verhalen die ontdekkingsreizigers meebrachten uit verre landen. Bestonden de dieren echt of niet? En hoe zag zo’n vreemd beest als een kameel, neushoorn of griffioen eruit? Best grappig hoe sommige uiteindelijk op de wandtapijten worden voorgesteld. Doe jij het beter? Speel dan op het einde van je bezoek een van onze beestige spelletjes in de educatieve ruimte.

Tijdens de zomermaanden kan je, na reservatie, vanaf 10 juli met je gezin elke zondagvoormiddag de tentoonstelling met gids meevolgen.

Tickets

Inwoners genieten voor de tentoonstelling Beestig! van het kortingstarief van 5 euro. Tot 12 jaar is de toegang gratis, van 12 tot 18 jaar kost een kaartje 2 euro.

Terug naar nieuwsoverzicht