The Outsider

Avontuur en natuur, zó dichtbij

Dol op avontuur? Dan is het outdoorpark aan de Donkvijvers in Oudenaarde een absolute must. Het 40 hectare grote recreatiepark uitgebaat door The Outsider, belooft niet één maar 7 hoogtepunten: de “Seven Summits”. Een totaalbeleving op een boogscheut van het centrum.

The Outsider = 7 X fun

  1. Het cablepark is dé favoriet van alle waterfanaten. Dwars over de vijver bespeur je een waterskikabelbaan. Supercool om hier te kneeboarden, waterskiën of wakeboarden. Het leuke is dat je ook zonder ervaring kunt meedoen. De 2.0 kabelbaan is ideaal voor startende watersporters. Terwijl de 5.0 net iets uitdagender is.
  2. Het blotevoetenpad: oftewel een natuurlijke voetmassage … kiezels, zand, modder. Laat maar komen!
  3. Het moerasparcours Pantanal: balanceren over het zompige drasland via bruggetjes, paaltjes, netten. Jungle taferelen op z’n Braziliaans.
  4. Speleoparcours: de sensationele wereld van donkere, ondoordringbare wouden. Niet voor mietjes!
  5. Pedalo- of kajaktocht: een spannende expeditie naar een onbewoond eiland.
  6. Klimtoren Blue Diamond: de capriolen bereiken een hoogtepunt … letterlijk. Slingeren over touwen, onder bruggen en andere obstakels. Klimmen, kruipen, … alles om de 16 meter hoge klimtoren in diamantvorm te bereiken.
  7. De Seven Summits zijn ondertussen uitgebreid met nog meer sportieve en avontuurlijke activiteiten. Een escaperoom in een Oudenaards jasje, een verrassend volksspel: de Bolletra, een laserbattle, … Te veel om op te noemen.

Avontuur à la carte voor iedereen

Wie minder avontuurlijk aangelegd is, kan evengoed genieten van deze exclusieve setting. Niet alle activiteiten zijn voor waaghalzen. Je kiest zelf de moeilijkheidsgraad. Ook mensen die fysiek beperkt zijn in hun mogelijkheden, genieten mee van het avontuur. Het domein, de taverne en zelfs enkele activiteiten zijn drempelvrij. Dat kids op dit attractiepark waanzinnige avonturen beleven, daar maken we geen tekeningetje bij.

Beachbar aan de oevers van de Donk

Het “Lake House”, de place to be voor wie gewoon wil genieten of als leuke afsluiter. De beleving van een beachbar … in de Vlaamse Ardennen. Of verkies je de rooftopbar? Lounge sfeertje met een cocktail in de hand. Instant vakantiegevoel verzekerd!

Middenin de natuur, aan de oevers van “den Donk” kan je zelfs overnachten. Zolang het maar avontuurlijk blijft. Is kamperen in thuisbuizen verrassend genoeg?

Wist-je-datje

Bij The Outsider streven ze naar de perfecte balans tussen natuurbeleving en avontuur. Dat vond ook de jury van de internationale groenwedstrijd Entente Florale Europe. De Oudenaardse outdoorspecialist kreeg in 2019 een Europese erkenning voor hun inspanningen op het vlak van natuurbeleid, duurzaamheid en milieu-educatie.

Uitbater Hendrik Vandemarliere haalt enkele voorbeelden aan: “De kabelbaan is aangedreven door een elektrische motor, die het milieu zo weinig mogelijk belast.“ Een ander voorbeeld: “Wij organiseren bewust geen paintball, omdat die verfbolletjes verontreinigend zijn. In de plaats daarvan kan je hier wel een laserbattle doen”.