Brouwerij Roman

Als oudste familiebrouwerij van België, staat Brouwerij Roman bekend om zijn rijke assortiment aan bieren.  Die worden één voor één gebrouwen op ambachtelijke wijze.
Al bijna 5 eeuwen lang staat de familie Roman aan het hoofd van de Brouwerij. Het verhaal start in 1545 bij Joos Roman.
Die had in die tijd in Mater, een deelgemeente van Oudenaarde, een bed and breakfast avant la lettre genaamd “De Clocke”.
Er was een herberg, een boerderij, een maalderij, een mouterij en natuurlijk ook een brouwerij. Bier brouwen was toen maar één van de vele activiteiten die er gebeurden.
Het was pas later, naarmate de volgende generaties aan het roer kwamen, dat bier brouwen de hoofdactiviteit van de familie werd.

De ‘bruine’ Roman Oudenaards, het bier waar de brouwerij mee groot geworden is, wordt tot op vandaag nog steeds gebrouwen, al is dat onder de naam Adriaen Brouwer.
Ondertussen is er zelfs al een variant van op de markt: het degustatiebier Adriaen Brouwer Dark Gold.
Verder behoren ook de Romy pils, de Ename Abdijbieren, Het Mater Witbier, de Sloeber, Blackhole en meer recent de Gentse Strop tot de Roman bierfamilie.

Benieuwd om zelf te ontdekken hoe uw favoriete bier tot leven komt? Dan kan u zowel tijdens de week het hele jaar door als op zaterdagnamiddag tussen maart en oktober een bezoek brengen aan de brouwerij. Tijdens de week is het bezoek voorbehouden voor groepen vanaf 15 personen. Op zaterdag is het mogelijk om de brouwerij individueel te bezoeken.
Het bezoek duurt ongeveer twee uur en bestaat uit een rondleiding met gids en een degustatie. Achteraf krijgt iedere bezoeker ook nog een geschenkset mee naar huis.
Voor meer informatie en reservaties kan u altijd mailen naar visit@roman.be of bellen naar 055 45 54 01.