Schatten van Vlieg

Vind een schat in Oudenaarde en Ename

MOU – Stadhuis Oudenaarde

(voor kinderen van 6 tot 10 jaar)

Zie je wat ik zie? Of net niet? Spannend ! Loop door de grote poorten en stap binnen in de magische wereld van de hedendaags kunstenaar Johan Tahon. Trek je ogen open en wandel langzaam tussen zijn beelden. Wie ziet wat? Zijn de beelden: mooi, raar, vreemd of grappig? Welk verhaal of gevoel wil de kunstenaar met je delen? Maak die wonderlijke reis en boetseer nadien je eigen kunstwerkje.

Vliegtarief: geldig van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 voor ouders met kinderen:  

Kinderen (-12): gratis | Jongeren (van 12 tot 18): 2 €
Ouders: 5 € pp (i.p.v. 10 € = tarief voor bezoek aan tentoonstelling Johan Tahon doorheen het hele stadhuis).
Het kinderboekje (en de stempelkaart) zijn gratis te verkrijgen aan het onthaal.

Info en reservaties:

www.mou-oudenaarde.be

Erfgoedsite Ename – Pam Ename

(voor kinderen van 6 tot 12 jaar maar dit jaar ook extra aandacht voor baby’s en peuters)

Vlieg snort als een echte tijdsdetective door burcht, abdij en bos van Ename maar is in al zijn enthousiasme ergens de schat kwijtgespeeld. Wie kan helpen? Zie jij ze? Durf je te kijken in die
mysterieuze spiegel van het verleden en mee op zoek te gaan naar sporen van de schat? Laat je ogen je niet (of net wel) bedriegen en ontdek een groots verleden. Leuke tip:
Ga te voet van pam Ename naar het Erfgoedcentrum (of omgekeerd) en doe ook de extra buiten opdrachten in het Archeopark!

Info en reservaties:
www.pam-ename.be – 055 30 90 40

Erfgoedsite Ename – Erfgoedcentrum

(voor kinderen van 6 tot 12 jaar met aparte tips voor jongere kinderen)

Vlieg kronkelt zich dit jaar doorheen 3 expo’s! Ze neemt je mee naar de wondere wereld van beiaarden en molens. Ze leert je met andere ogen naar het landschap kijken en sporen van vroeger zien. Ze duikt in het erfgoeddepot om de geheimen van de archeologie te ontfutselen. Als jij de schat van Vlieg wil vinden, moet je muziek spelen, tandwielen doen draaien, tekenen, onderzoeken, … Dat klinkt als iets voor jou? Boek dan meteen je tijdslot en word een echte erfgoedexpert!

Info en reservaties:
www.oost-vlaanderen.be/schatten-van-vlieg – 055 30 03 44

Huis Beaucarne

De voorgevel van het Huis Beaucarne aan het dorpsplein van Ename spreekt al meteen tot de verbeelding; hierachter liggen tal van mysteries verborgen. Stap binnen in de koetspoort en ontrafel de geheimen om zo de schatten van Vlieg in Huis Beaucarne te ontdekken!

Info en reservaties:
www.huisbeaucarne.be – 0476 30 77 36

Tip: www.oost-vlaanderen.be/schatten-van-vlieg voor meer Vlieg activiteiten.