Jenever

‘De Smaak van De Keyser’, de bekroonde serie over een jeneverstokersfamilie, klinkt de meesten wel bekend in de oren. Het verhaal gaat over een Hasseltse familie, maar de hedendaagse gebeurtenissen werden opgenomen in de Oudenaardse graanstokerij Braeckman!

Reeds in de 16de eeuw werd korenbrandewijn geproduceerd in onze contreien. Vlaanderen, en meer bepaald Oost-Vlaanderen, kent een rijke traditie in het distilleren van jenever. Dit is dan ook onze regionaal gedistilleerde drank. De jeneverstokerij Braeckman, opgericht in 1918, is tot op heden nog steeds een familiaal bedrijf, met respect voor traditie en kwaliteit. Braeckman graanjenever wordt geproduceerd in de Vlaamse Ardennen uit streekeigen graansoorten als rogge en gemoute gerst. Deze worden gemalen in de stokerij en samen met jeneverbessen verwerkt tot graanjenever. Er wordt gedistilleerd uit een ongefilterd graanbeslag met een dubbel distillatieproces zoals dit eind 19de eeuw gebruikelijk was.

Het label "streekproduct" bevestigt onze verbondenheid met de streek der Vlaamse Ardennen alsook met haar traditionele waarden en gebruiken. Onze graanjenevers "De Blauwe Duif", "Braeckman Oude Graanjenever" en "Oude Jenever Kiekendief" verkregen het label "streekproduct Vlaamse Ardennen" als erkenning van oorsprong, traditie en kwaliteit.

Braeckman biedt verder ook een ruim aanbod van jonge en oude jenevers, vruchtenjenevers, roomjenevers, edele likeuren, speciale aperitieven en nog heel wat meer. Voor elk wat wils dus!

Zo bracht Braeckman in de zomer van 2008 bijvoorbeeld een bijzondere kruidenlikeur op de markt: “Oudenaarde 1708”. Deze likeur op basis van een zeer oud recept werd speciaal gemaakt naar aanleiding van de evenementen rond de herdenking van de 300ste verjaardag van de Slag bij Oudenaarde. Je kan deze het best ijskoud serveren als aperitief of digestief, puur of met ijs.

Zin in een bezoek aan Braeckman Graanstokerij? Je kan in groep alles van dichtbij meemaken, na telefonische afspraak. Proef het verhaal van de jenever: van het malen van de granen tot het bottelen. Het stoken op authentieke wijze, de alambiek, de sfeer, het vakmanschap... alles ademt traditie. Braeckman Graanstokerij belooft je een geestrijk onthaal in het decor van de Vlaamse Ardennen. Wij bieden U een videoreportage “van korrel tot borrel”, een geleid bezoek in de graanstokerij met aansluitend een degustatie.

Minimum 25 personen - maximum 50 personen
Duur : 90 min.
Kostprijs : 8 euro per persoon