LAATSTE NIEUWS

Doe de woontest!

Thuis in de Toekomst

Hoe we wonen, verandert razendsnel. Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.

Daarom lanceert de Vlaamse overheid samen met de stad Oudenaarde 'Thuis in de Toekomst'. Via deze online woontest geef jij ons informatie over hoe je graag wilt wonen. En daarmee kunnen we samen plannen voor de toekomst maken.

(Bovendien krijg je al een kleine inkijk in het wonen van morgen.)

Nieuwsgierig? Doe HIER de woontest.
 

Ontdubbelen verbindingsriolering Rietgracht

Hinder aan Tacambaroplein tijdens de verlofperiodes

Samen met Aquafin werken we aan een project om het afvalwater van de inwoners van Oudenaarde te scheiden van het hemelwater.
De werken in de Gevaertsdreef zijn nagenoeg klaar. Wanneer de asfaltcentrales terug openen, kunnen we het wegdek afwerken.

Aan het Tacambaroplein wordt momenteel gewerkt op de parking. De aanleg van nieuwe rioleringen en aansluitingen onder de wegen naast het plein, zal onvermijdelijk voor hinder zorgen.
Aan de oostzijde, richting de Gevaertsdreef, zullen we dit in de krokusvakantie doen.
Tijdens het paasverlof doen we dan de westzijde. Ook daar zal de weg moeten opgebroken worden.

Op zondag 5 april 2020 zal de Ronde van Vlaanderen opnieuw onze stad doorkruisen. Traditioneel brengt deze wielerwedstrijd een enorme volkstoeloop met zich mee en worden er ook tal van activiteiten georganiseerd langsheen het parcours.

Om de veiligheid te kunnen garanderen en de nodige afspraken en coördinatie mogelijk te maken, is voor elke activiteit die doorgaat op de openbare weg of een daarbij aansluitend niet-afgesloten terrein, een voorafgaande schriftelijke vergunning van de burgemeester nodig (aan te vragen uiterlijk op 1 maart).

Bedrijvigheid Oudenaarde

Studie naar extra ruimte binnen bestaande bedrijventerreinen

Binnen het stedelijk gebied van Oudenaarde is er bijna geen ruimte meer voor (regionale) bedrijven. Om het aantal arbeidsplaatsen in Oudenaarde minstens te kunnen behouden, is het echter belangrijk dat deze bedrijven een plaats blijven vinden. Daarom willen we via het project ‘Bedrijvigheid Oudenaarde’ in de eerste plaats nagaan hoe op de bestaande bedrijventerreinen binnen het kleinstedelijk gebied Oudenaarde meer kan gedaan worden op dezelfde ruimte. 
SOLVA onderzocht welke mogelijkheden er zijn om extra ruimte te creëren voor bedrijvigheid; je vindt het resultaat HIER.

Oudenaarde renoveert!

Infomoment op 25 februari

Renovatie van je woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s! – besparen.
We tekenden samen met het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen een traject uit om renovatie te stimuleren in Oudenaarde. Hierdoor kan je gratis renovatieadvies aan huis en vervolgens eventueel ook gratis deskundige begeleiding krijgen.

Interesse?
Kom naar het infomoment op 25/02 om 19 uur in de Volkszaal van het Stadhuis en kom te weten wat dit voor jou concreet kan betekenen.
Graag inschrijven; dit kan HIER makkelijk online.

 

Vanaf vandaag, de Europese 112-dag, hoef je maar één nummer te onthouden in een noodsituatie: 112! Als je de noodnummers 112 of 101 belt, krijg je voortaan een keuzemenu te horen waarbij je kunt aangeven welke hulp je nodig hebt (brandweer, ambulance of politie).  Je wordt in elk geval geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.