Kleuter- en basisonderwijs

Met de klas naar CC De Woeker ... het kan!

Theater

Elk schooljaar programmeert de Dienst Cultuur enkele interessante voorstellingen voor het kleuter- en basisonderwijs. De inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 starten op 22 juni 2020, vanaf 8u. Inschrijven kan via een webformulier dat je hieronder kan vinden. Formulieren die eerder ingezonden worden, zijn niet geldig. Wanneer u problemen zou ervaren bij het webformulier, kan u de aanvraag ook per mail doorsturen. De tarieven vind je helemaal onderaan.

 

 

Beeldsmederij de maan

Leeftijd: 2de en 3de kleuterklas

De klassieker ‘Peter en de Wolf’ grappig verteld en verbeeld met handpoppen op de hand van meester figurenmaker Paul Contryn, op muziek van Prokofiev. Met een praatzieke Bruno Vanden Broecke in spitse doen als verteller. Nu eens van de wijs, dan weer wijs als een oude vos die de wolf te grazen neemt.

Het Wolk

Leeftijd: 1ste en 2de leerjaar

Een dorp.
Een dorp van dozen.
Een dorp van jou en mij.
Een dorp vol herinneringen.
Een dorp van vroeger, van vaag, van voorbij.
Een dorp van hoe het was en hoe het is gegaan.

Een dorp dat niets meer is dan een herinnering, een laagje mist in mijn hoofd, dat alles van vandaag mee kleurt.

Saperlipopette (c) ThomasDhanens
Ultima Thule

Leeftijd: 3de en 4de leerjaar

Een oude man houdt zich stil.
In zijn kamer. In zijn hoofd.
Hij leeft zijn dagen in zwart-wit en grijs.
Hij ademt zacht. Hij zegt geen woord.
De deuren op slot. Rolluiken dicht.
Zijn hart vergrendeld. En geen plannen of dromen!
Want met morgen weet je nooit.

Ultima THULE

Leeftijd: 5de en 6de leerjaar

Jean-Martin keert terug naar zijn ouderlijk huis. Zijn vader, een wereldberoemde psychiater, is gestorven. Het huis moet leeggehaald worden. Waar te beginnen? Hij staat in de tuin en wil nog niet inpakken. Plots duikt zij op, het meisje. Alsof ze nooit is weggeweest. "Doe uw ogen dicht en volg mijn stem!", zegt ze. Zij weet iets wat hij niet weet. Maar wat zij niet weet is dat hij ook iets weet wat zij niet weet. Samen spoelen ze terug naar hun eerste ontmoeting.

Tarieven schoolvoorstellingen

Kleuters:               € 5,00
1ste graad:           € 6,00
2de graad:            € 7,00
3de graad:            € 7,00
OK-pas:                 € 1,50
Begeleiders:         Gratis
 

Film

Met de klas naar de film ... ook dat kan in CC De Woeker! In een mum van tijd toveren wij echter onze theaterzaal om tot een ware cinema.

CC De Woeker wil leerlingen laten proeven van zeer recente, kwalitatieve en vaak bekroonde filmparels en biedt daarvoor het filmaanbod  van JEF aan.  JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. JEF maakt kinderen en jongeren filmwijs en brengt de beste films voor kleuter, lager en secundair onderwijs in zalen in heel Vlaanderen en Brussel.

Wens je als klas of als school graag een film te vertonen in CC De Woeker, neem dan contact op met Dienst Cultuur Oudenaarde via mail kim.mees@oudenaarde.be of telefonisch op het nummer 055.335103. Samen kunnen we dan op zoek gaan naar een passend moment voor vertoning. De data en uren van de filmvoorstelling, worden in onderlinge samenspraak bepaald.

Onderstaande handleiding helpt je verder op weg.