CULTUREEL NIEUWS

Nieuwsbrieven, nieuwsberichten & inschrijven

De herinrichting van de Woeker-site met de bouw van een gloednieuwe cultuurzaal wordt één van de belangrijkste projecten deze legislatuur. Het stadsbestuur investeert ruim 14 miljoen euro in dit project. Samen met de Dienst Infrastructuur-Ontwerp en de Dienst Cultuur zette het stadsbestuur reeds de grote lijnen van het project uit. Zo wil de stad een nieuwe cultuurzaal voor minstens 400 toeschouwers bouwen, blijft de infrastructuur van het cultureel centrum De Woeker behouden en zal er ook de nodige aandacht gaan naar het creëren van parkeergelegenheid.

Tijdelijk geen vroegboekkorting wegens COVID-19.

 

Of u nu graag naar CC De Woeker komt voor muziek, theater of comedy. Of indien u liever komt naar onze evenementen, tentoonstellingen of vormingen. Wij blijven u graag informeren over al onze activiteiten.

De nieuwe Woekerboekjes zijn onderweg! Hoog tijd om uw culturele agenda voor het voorjaar vol te plannen.

Is de voorstelling uitverkocht? Geen paniek, u kan nog steeds intekenen op de wachtlijst. De wachtlijst registreert de aanvragen in volgorde van ontvangst.

Goed nieuws voor alle muziekliefhebbers! Na de feestcheque, keurde de Gemeenteraad nu ook de muziekcheque goed. Deze subsidie kan aangevraagd worden door organisatoren die een Oudenaardse band of muzikant programmeren op een Oudenaards evenement.

Daar zijn uiteraard enkele voorwaarden aan verbonden: Het moet gaan om pop- en rockmuziek, waarvan de muzikant of minstens 1 van de bandleden in Oudenaarde woont. Zij kunnen intekenen op een lijst. We willen vooral de opstartende bands en muzikanten een duwtje in de goede richting geven en weren professionele muzikanten of artiesten met een professioneel management op onze lijst.

Organisatoren kunnen steeds een actuele lijst opvragen bij de dienst Cultuur.

De subsidie kan oplopen tot € 125 per band, maar dient aangewend te worden om de honoraria van de artiesten mee te betalen.

Dat klinkt nu al als muziek in onze oren!
Wij hopen dan ook deze zomer veel lokaal talent op de kleine en grotere podia in onze stad te mogen toejuichen.