De shuttlebus

Vanaf maandag 23 mei kan je als inwoner of bezoeker van Oudenaarde opnieuw gratis een beroep doen op de shuttlebus voor verplaatsingen in en rond Oudenaarde centrum. Deze dienstverlening vergroot de bereikbaarheid van de Markt, het Sociaal Huis en het ziekenhuis.

Praktisch

 • De shuttlebus rijdt elke werkdag tussen 9 tot 17 uur om de 20 minuten uit met vertrek aan het Sociaal Huis, Meerspoort 30. Opgelet, de shuttlebus rijdt niet uit in de week van 18 - 24 juli.
 • De shuttlebus doet deze 9 haltes aan (zie kaartje):
 1. Sociaal Huis
 2. AZ Oudenaarde
 3. Ophaalbrug
 4. Markt – Nederstraat
 5. De Woeker
 6. Volkstuintjes
 7. Station
 8. Tacambaro
 9. Markt – Sint-Walburgakerk
 • Vooraf reserveren is niet nodig. Meerijden is gratis.
 • Tijdens de wekelijkse marktdag donderdag kan de shuttlebus niet stoppen aan haar haltes aan de Markt (eentje in de Nederstraat en eentje aan de Sint-Walburgakerk). Wil je de markt bezoeken? Dan stap je het best af aan de halte op het Tacambaroplein.
 • Aan elke halte wordt een plan met de route voorzien. Bij werkzaamheden of andere hinder kan de route worden aangepast.
Gratis

Om deze pendeldienst gratis aan te kunnen bieden, werken het Sociaal Huis en de dienst Mobiliteit van de stad Oudenaarde samen met de firma Special Ad. Die kon de bus aankopen dankzij de financiële inbreng van lokale handelaars. Zij worden via reclame vermeld op het busje, wat de shuttlebus extra herkenbaar maakt. De stad neemt de verzekering, de verkeersbelasting en het brandstofverbruik voor haar rekening.

Cijfers

Gemiddeld vervoert de shuttlebus zo'n 600 mensen per maand. Donderdag/marktdag is de populairste dag met gemiddeld 30 gebruikers.