Aanvraag wateranalyse

Bij drinkwaterleverancier FARYS kan je zowel je leidingwater als je grondwater / putwater laten analyseren, ook in het kader van PFAS-bodemverontreiniging. In Oudenaarde is op 3 locaties bodemverontreiniging door PFAS vastgesteld (meer info).

Analyse leidingwater

Deze controle is gratis voor klanten met vóór de watermeter een drinkwateraftakking uit lood. Voor alle andere klanten gebeurt de controle tegen betaling.

Meer info over de analyse van leidingwater >
Antwoorden op vragen over je leidingwater (bv. Wat moet ik doen als ik vermoed dat er iets mis is met mijn leidingwater?) vind je onderaan deze pagina >

 

Analyse grondwater / putwater

Een gratis analyse

Als particulier kan je de kwaliteit van het grondwater / putwater gratis laten onderzoeken door FARYS, op voorwaarde dat dit de voorbije 3 jaar nog niet is gebeurd door FARYS en dat je je eigen waterwinning hebt aangemeld bij FARYS (meer info). Als je sinds kort nieuwe eigenaar bent, kan je een kopie van het laatste resultaat ontvangen. 

Praktisch

  1. Vul het aanvraagformulier in en bezorg het aan FARYS. Dat kan zowel online (online aanvraagformulier), per post aan FARYS, Stropstraat 1, 9000 Gent (printbaar aanvraagformulier) of per mail aan labo@farys.be (digitaal aanvraagformulier).
  2. FARYS zal contact met je opnemen om een datum voor staalname af te spreken. 
  3. Na analyse van het waterstaal bezorgt het laboratorium van FARYS je het verslag per mail, met jouw milieudienst in kopie. 5. Het duurt ongeveer 1 maand voor je het resultaat ontvangt.

Een betalende analyse

Je kan een betalende analyse aanvragen als je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet of een analyse in het kader van PFAS-bodemverontreiniging wenst. 

Meer info over een betalende analyse >