Koen Browaeys & Domien Van Der Meiren - Alcatraz

Meer en meer willen muziekfestivals het niet houden bij muziek alleen, maar gaan ze ook ‘beleving’ aanbieden aan hun publiek.  Het jaarlijkse metalfestival Alcatraz is inmiddels uitgegroeid tot het op één na grootste van zijn soort in België. Canal Metal die instaat voor het randgebeuren, vroeg een aantal jaar terug aan Domien Van Der Meiren om het artistieke element mee vorm te geven. Daarvoor rekende de regisseur op de samenwerking met o.m. Koen Browaeys en andere kompanen uit de stal van Stichting De Mol.  Op die manier is er op deze happening in Kortrijk een opvallende Oudenaardse delegatie actief. 

Verwacht echter geen klassiek theater, maar een ware freakshow. Dat ligt natuurlijk wel in de sfeer van het door Domien en Koen geliefde genre. Tijdens de laatste editie (in 2019) kregen de freaks een eigen circustent, waar ze zorgden voor een demonisch spektakel vol bizarre stunts en (vooral) een dosis zwarte humor. In 2020 kon het festival echter omwille van de gekende redenen niet doorgaan. Daarom besloten de makers van Canal metal een kort filmpje te maken om het gemis wat te temperen. Domien regisseerde en Koen werkte mee het verhaal uit. Credits voor de opname gaan naar  Canal metal. Ook dit keer met o.m. een delegatie Oudenaardse spelers. 

Wat je in deze clip te zien krijgt, ligt geheel in de sfeer van de freakshow die we met Canal Metal jaarlijks presenteren op het festival. De opnames gebeurden voor een klein gedeelte op het festivalterrein, maar vooral in de Kapel van het Oud Hospitaal in Oudenaarde en op de archeologische site van Ename. Huiver en geniet…