Lars Boonen - Malagueña & Bossa

Gitarist Lars Boonen is met voorsprong de jongste telg binnen Wanderwegen.

 

Van de gelegenheid maken wij gebruik om ook wat extra info mee te geven over volgende twee beeden:

 

1. BEELD OP HET KERKHOF ENAME

LUDWIG VAN DE VELDE, Dubbelportret, zittend 2000-2001

Ludwig Vandevelde (Antwerpen, 1957) behoort tot een generatie kunstenaars die is opgeleid met de esthetica van de conceptuele kunst en de minimal art, arte povera en land art. Een invloed die vooral in zijn beginperiode duidelijk voelbaar was. Naarmate hij zijn eigen stijl ontwikkelde werd een bezoek aan het Firenze van de renaissance even belangrijk als de vijfjaarlijkse bedevaart naar de Documenta in Kassel. De vraag die hij zich al zijn volledige loopbaan als beeldhouwer stelt is waarom de grenzen van de objectkunst mogen afgetast worden in de richting van het vergankelijke, het immateriële en het procesmatige en niet in de richting van het historisch bewustzijn en de oneindigheid

“Dubbelportret” is aangekocht in 2002 door het provinciebestuur Oost-Vlaanderen (pam Ename) maakte deel uit van de tweejaarlijkse tentoonstelling “Ename Actueel”.

 

2 BEELD VOOR HET ERFGOEDCENTRUM (ENAME)

NICK ERVINCK, EITZO

Voor EITZO nam Nick Ervinck (1981) 19de-eeuws behangpapier met bloemmotief als uitgangspunt. Vertrekkende van het motief ontstond een gemuteerde tekening, die daarna met de computer werd omgezet in een 3D-installatie. Met verwijzing naar behangpapier wil Ervinck een huiselijke sfeer in de publieke ruimte brengen. EITZO doet zich voor als een abstracte sculptuur, waar de bezoekers bij nader inzien verrassend veel in kunnen herkennen. Het is een werk met diverse betekenislagen.

In 2014 werd het kunstwerk EITZO van Nick Ervinck ingehuldigd ter hoogte van het Erfgoedcentrum Ename. Het werk maakt deel uit van de reeks ‘Thuis voor een beeld’ waarbij Oost-Vlaamse gemeenten strijden om een kunstwerk dat aangeboden wordt door het provinciebestuur.