Subsidies en ondersteuning

(Socio-)culturele subsidies

Via het subsidiereglement wil de stad zowel (socio-)culturele verenigingen als organisatoren van (socio-)culturele projecten een financieel steuntje in de rug geven.

Dit subsidiereglement kadert in de organisatie van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid en regelt de toekenning van drie soorten subsidies:

  • de basissubsidie geldt als een morele erkenning door het stadsbestuur voor elke (socio-)culturele vereniging die actief is in Oudenaarde;
  • de werkingssubsidie wordt uitgevoerd via een puntensysteem en huldigt het principe: wie werkt, wordt beloond;
  • de projectsubsidie wil initiatief, vernieuwing en samenwerking stimuleren door financiële ondersteuning te geven aan bijzondere en vernieuwende (socio-)culturele projecten.
     

Wie kan een subsidieaanvraag indienen?

Enkel erkende (socio-)culturele verenigingen komen in aanmerking voor basissubsidies en werkingssubsidies (erkenning geeft automatisch recht op de basissubsidie). Projectsubsidies kunnen daarentegen worden aangevraagd door iedereen: erkende, niet erkende, feitelijke en tijdelijke (socio-)culturele verenigingen maar ook individuen kunnen dus een aanvraag indienen.
 

Meer info? Aanvraag indienen?

Het lijkt misschien allemaal wat ingewikkeld maar eigenlijk staat alles heel duidelijk en overzichtelijk uitgelegd in het subsidiereglement (dat je hieronder integraal vindt in PDF-formaat).  
Ook de aanvraagformulieren kan je downloaden, printen, invullen en terugbezorgen aan de dienst cultuur.

Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!