Vlaanderen Feest

Vlaanderen Feest! keert terug naar de Markt!

We hebben het concept van de viering van onze Vlaamse Feestdag dit jaar grotendeels gewijzigd. Na drie edities aangenaam verpozen aan de Donk, met een familiehappening in de namiddag, keren we in 2018 terug naar de vernieuwde markt, met een heuse avondshow voor iedereen, jong en oud.

Op vrijdag 6 juli kleurt, maar vooral klinkt, het Oudenaardse centrum één en al Vlaams. Ons rijk, populair muzikaal erfgoed staat daarbij centraal.

De nieuwe markt van Oudenaarde zal voluit zijn voorziene rol vervullen: onze burgers samenbrengen bij een bruisende, sfeervolle actitiviteit.

Vlaams meezingconcert en belevingsbal op vrijdag 6 juli om 19u

Zing de Vlaamse Klassiekers,” luidt de titel van deel één. Het is een meezingconcert, een uniek eerbetoon tegelijk, aan het Nederlandstalig werk van overleden Vlaamse artiesten, van Armand Preud’homme tot Zjef Vanuytsel. Uitgevoerd door vier doorwinterde muzikanten en… U! Jawel: uzelf, u, het publiek!
“Vrolijke Vrienden, Ga Met Me Mee,  Oh Lieve- Vrouwetoren,  Laat Ons Een Bloem,  Op De Purperen Hei,  Houden Van,  Dat Heet Dan Gelukkig Zijn…”

Moet er nog zand zijn?! Nee, maar wel tekstbrochures voor iedereen én een hippe ceremoniemeester, om alles in goede muzikale banen te plooien en om uiteraard het volle-borst-gehalte te bewaken.

Het tweede deel kondigt zich aan als “Kom Van Dat Dak Af en Dans!” of het eerste 100% Nederlandstalig levend Belevingsbal onder leiding van De Eenzaam zonder Jou Band. En alsof dat nog niet volstaat, neemt op dat moment ook Loes Van Den Heuvel, alias Carmen van De Kampioenen, de podiumregie over. U zal uit uw pijp moeten komen om het Feestbeest in Loes naar de Vlaamse kroon te steken!

Warm uw stembanden alvast op en breng uw vrienden mee om er een geweldig feest van te maken.

Vrijdag 6 juli om 19u
Markt, Oudenaarde

Feestzitting op zaterdag 7 juli om 10u30

De formule van de feestzitting in de Volkszaal van het Stadhuis blijft dan weer wel ongewijzigd. Afspraak op zaterdagmorgen 7 juli voor een boeiende bijeenkomst waarbij de Beeldende Kunst de hoofdtoon voert.

Vorig jaar blikten we al vooruit op de prestigieuze, internationale tentoonstelling over Adriaen Brouwer tijdens de herfst. Deze keer grijpen we dit voor Oudenaarde en Vlaanderen uniek evenement aan, om ook een blik te werpen op de eigentijdse beeldende kunst in onze regio en in onze stad.

Jan Hoet junior presenteert ons in “Kijken is de Kunst” een uniek overzicht van de artistieke stand van zaken heden ten dage in ons fiere landje aan de Noordzee. Guy Van den Storme van Gevaertsdreef01, de Oudenaardse onafhankelijke ruimte voor hedendaagse kunt, vult aan vanuit het lokale oogpunt.

Voor het obligate streepje muziek luisteren we op 7 juli naar Tripod o.l.v. Frank Vaganée, artistiek leider van het Brussels Jazz Orchestra. In “Songs of the Low Lands – Kleinkunst meets Jazz”, zet hij enkele tijdloze pareltjes uit de Nederlandstalige muziek naar zijn creatieve hand.

Naar goede gewoonte biedt het Stadsbestuur als afsluiter een feestelijke drink aan.

Inschrijven voor deze Feestzitting is nodig en dat doe je hier.

Feestzitting
Zaterdag 7 juli om 10u30 
volkszaal Stadhuis

En verder...

De dag erna, op zondag 8 juli 2018 om 11u, verwelkomt het Davidsfonds u op de thema-eucharistievering “De Guldensporenmis” in de Sint-Walburgakerk.

Vanaf donderdag 5 juli vult stadsbeiaardier Lode Schynkel het centrum van Oudenaarde met gepaste beiaardmuziek van Vlaamse componisten.

Om het met Raymond van het Groenewoud te zeggen en zingen: “Vlaanderen Boven!”