Heerlijke herfstvakantie

met deze 5 activiteiten

Kinderen zullen zich niet snel vervelen tijdens de herfstvakantie in Oudenaarde. Er valt namelijk heel wat leuks te doen van binnen- en buitenactiviteiten. Ontdek ze hier!  

1. Dolle pret tijdens expo Beestig!  - laatste kans

Nog tot en met het einde van de herfstvakantie, tot zondag 6 november, kan je in het MOU de expo Beestig! bezoeken over dieren in wandtapijten. Voor kinderen tussen 4 en 10 jaar is er speciaal een parcours met speurneuzenboekje ontwikkeld dat hen op een unieke manier door het museum loodst. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.  

Leuke extra op zaterdag 5 november: alle kindjes kunnen die dag zich gratis laten schminken in hun favoriete beest of een mooie glittertattoo uitproberen. Dolle pret verzekerd.

Meer info over Beestig! en tickets reserveren

2. Op ontdekking in Bos t’ Ename

Geen mooier seizoen om tijdens de herfst een namiddag te vertoeven in Bos t' Ename. Het prachtige bos met z’n waaier aan kleuren biedt een schitterende wandeltocht in een beschermd landschap. Je geniet er van gevarieerde fauna en flora, doorsteekbrugjes en ook een speelnatuur om er kampen te bouwen of in bomen te klimmen. Vertrekpunten vind je in Oudenaarde (vertrekpunt Volkegem) en aan het Provinciaal Archeologisch Museum (PAM) in Ename.

Haal je wandelkaartje op bij Visit Oudenaarde of neem online een kijkje op Routen

3. Naar de film

CC De Woeker brengt op donderdag 3 november een familievoorstelling voor kleuters en kinderen. Om 14 uur kan je naar de grappige animatiefilm Hotel Transylvania gaan kijken. Kinderen kunnen deze bijwonen in het bijzijn van hun ouders of grootouders.

Meer info en tickets reserveren doe je via CC De Woeker        

4. Herfstgeruis in Ename

Ga jij mee op pad met Meneertje en Mevrouwtje Lief in het PAM in Ename, twee boomblaadjes die er genoeg van hebben om aan een boom te hangen en op avontuur trekken? Onderweg ontdek je een wonderlijke wereld van kleuren en vormen in het Enaamse erfgoed, bescherm je de zielen van overledenen, snuffel je rond op het kerkhof en luister je naar het verhaal van de 12e-eeuwse grafdelver.

Een gratis activiteit die zich rond het kerkhof en het dorpsplein van Ename afspeelt. Een zoektocht naar het lichtje in de duisternis rond een eeuwenoud dorpsplein, voor jong en oud, van zaterdag 29 oktober tot zondag 6 november.

Meer info via PAM Ename 

5. Halloweensprokkeltocht in het centrum

Zaterdag 29 oktober wordt het stadscentrum ondergedompeld in een griezelige sfeer. Vleermuizen sieren de winkelstraten. Je kan niet alleen griezelig gezellig winkelen, maar daarnaast kan je ook met de kinderen verkleed op Halloweensprokkeltocht gaan. Zo'n 50 handels- en horecazaken zetten namelijk hun deuren open voor verklede kinderen op snoepjesjacht. Hoe je ze kan herkennen? Staat er een griezelpompoen voor de deur, dan weten de kinderen dat ze daar verkleed mogen binnenstappen en een snoepje vragen.

Meer info via Beleef Oudenaarde