×

Nieuwe kunstwandeling in Kerselare

Addenda - Kunst in Kapellen

Dat erfgoed en kunst een goede combinatie is bewijzen we in de wandelroute Kunst in Kapellen. Deze nieuwe wandeling waar kunstenaars en kapelletjes centraal staan, heeft als decor de lange ommegang in het bedevaartsoord Kerselare.

Verschillende van de 15 arduinen kapelletjes over de mysteries van de rozenkrans worden opgesmukt met hedendaagse ingrepen of verrijkt met belevingselementen door een internationaal gezelschap van kunstenaars waaronder Martine Laquiere, Annick De Zutter, Giovanni Bauwens, Lukas Vandenabeele, Babi Avelino, Mohammed Alani en Helena Cnockaert.

Het resultaat is enorm gevarieerd. Van Braziliaanse invloeden tot een 'maternoster' als eerbetoon aan alle moeders. Speciaal voor dit project werden ook drie nieuwe kapelletjes opgericht en er wordt een hommage gebracht aan de krokodil, het symboolelement van de Kerselarekapel.

Curator van het project is Philippe Braem, bezieler van [by'ro] en host van de tentoonstellingsreeks in de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst Oudenaarde. Deze route kadert binnen het Leader-project 'Beleef meer in de Vlaamse Ardennen'.

Praktisch

Start- en eindpunt: parking Kerselareplein in Kerselare

Afstand: 4 km

Zelf op pad? Deze route zal je in het voorjaar 2024 zelf kunnen bewandelen. Het wandelkaartje zal dan beschikbaar zijn in het infokantoor van Visit Oudenaarde. Kan je niet wachten? Ontdek de digitale route hier.

Liever met gids? Stuur een mailtje naar visit@oudenaarde.be.

 

LEADER banner