Dit zijn onze sporthelden van 2022!

Uitslag sportreferendum

In aanwezigheid van eregast Kenny De Ketele heeft Stad Oudenaarde haar jaarlijkse sportprijzen uitgereikt tijdens het Sportreferendum 2022. We feliciteren alle winnaars én genomineerden en wensen elke Oudenaardse sporter een sportief topjaar toe. Tot op het Sportreferendum 2023?
 

Winnaars Sportreferendum 2022

Beloftevolle Sportvrouw – Norah Houwen (wakeboarden)
Beloftevolle Sportman – Flor Vergucht (Recrean Skippers)
Sportverdienste – Webmasters KASVO
Jeugdsportclub – KWIK Eine
Sportclub – Recrean Skippers
Sportvrouw – Laure Bilo (KASVO)
Sportman – Kobe Caryn (Recrean Skippers)
G-sporter – helaas geen kandidaten
Publieksprijs – Anke Vandenbussche (Recrean Skippers)
 

Zoveel talent in Oudenaarde!

In de categorie Beloftevolle Sportvrouw van het Jaar haalde de 14-jarige wakeboardster Norah Houwen het voor atlete Margaux Bastil en rope skipster Anke Vandenbussche. Nora werd onverwachts wereldkampioen op haar eerste internationale wedstrijd in Londen en stond ook in andere wedstrijden meermaals op het hoogste schavotje.

Voor titel Beloftevolle Sportman van het Jaar bekampten rope skipper Flor Vergucht en atleet Mateo Bogaert elkaar. Flors gouden medaille op zijn eerste deelname aan een internationale wedstrijd gaf de doorslag.

Ann en Munur kwamen als gastheren en lokaalhouders van Oudenaardes enige veteranenvoetbalploeg Veteranen President amper twee puntjes te kort om te winnen in de categorie Sportverdienste van het Jaar. Die eer was weggelegd voor Tim Van Coster, Joachim Gheerolfs, Beau Le Compte en Simon Rogge. Deze jeugdige atleten zagen zich zo beloond voor hun vele werk achter de schermen als webmasters van KASVO.

Met maar liefst twaalf overwinningen in veertien wedstrijden en 28 gewonnen partijen in vier toernooien kroonde KWIK Eine zich tot Jeugdsportclub van het Jaar. Het ging Jong KASVO, de Recrean Skippers en minivoetbalploeg MVC Vamos voor.

De Recrean Skippers wisten wel hun nominatie in de categorie Sportclub van het Jaar te verzilveren. Nog nooit behaalde de club zoveel medailles op Europese kampioenschappen. KASVO werd met 13 Belgische, 23 provinciale en 7 Vlaamse titels een meer dan waardige nummer twee.

De 19-jarige Laure Bilo sprintte Fodor Emanuela (karate) en rope skipster Janne Dewaele voorbij in een race om de titel van Sportvrouw van het Jaar. Laure had nog maar net de 800 meter ingeruild voor kortere afstanden toen ze met haar team een nieuw Belgisch record realiseerde op de 4x400 meter aflossing. Een week later won ze solo het Belgisch kampioenschap op de 400 meter junioren.

Atleet Jaron Devriese en wielrenner Sefa Ylber moesten rope skipper Kobe Caryn laten voorgaan in de categorie Sportman van het Jaar. Die verbaasde door met 503 sprongen in 3 minuten als 18-jarige amper zeven sprongen te kort te komen om het huidige Europese record te evenaren.

Terug naar nieuwsoverzicht