×

Dien je plattelandsproject in bij LEADER

LEADER is een subsidieprogramma met middelen van de Europese Unie, Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen. Het zet onder meer in op sociale cohesie, duurzaamheid en innovatie. Waarin verschilt LEADER van andere subsidieprogramma’s, is dat het een engagement aangaat met lokale mensen. Want wie weet beter wat een buurt nodig heeft dan wie er zelf woont en werkt?

LEADER vraagt jou om advies in de Vlaamse Ardennen. In 2023 werden onze Vlaamse Ardennen door de Vlaamse overheid erkend als landschapspark. Hiermee worden plekken als Oudenaarde waar het samenspel tussen landbouw, natuur en erfgoed groot is, in de kijker gezet. Wil jij jouw steentje bijdragen aan het beeld van ons platte land met een innovatief idee? Dan is het Plattelandsproject van LEADER waarmee je tot 65% van het project gesubsidieerd krijgt, misschien iets voor jou!

Met het Plattelandsproject is LEADER op zoek naar projecten die het leven in de dorpen, het landschap of de landbouw in de regio Vlaamse Ardennen tot Dender verbetert. Werk je hiervoor graag samen met andere partners? En sluit je projectidee aan bij de doelstellingen van de lokale ontwikkelingsstrategie? Meld dan vóór 9 september 2024 jouw projectidee aan!

Waarom LEADER?

  • Je krijgt financiële steun: tot 65% subsidie van je projectkost. In totaal is er voor deze oproep zo'n 750.000 euro subsidie beschikbaar.
  • Je krijgt advies en begeleiding op maat: het LEADER-secretariaat en de Lokale Actiegroep (LAG) staan klaar om je te ondersteunen. We begeleiden je bij het verfijnen van je projectidee, het vinden van de juiste partners, de indiening en de verdere opvolging.
  • Kortom: met LEADER-subsidies krijg je de middelen om je project te realiseren en een positieve impact te hebben op landbouw, landschap en/of dorpen in jouw regio.

Heb je interesse?