Aftellen naar de Ronde

Met 5 activiteiten

Over twee weken is het zover: dan dendert de Rondekaravaan weer door Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen. Met deze activiteiten kom je alvast in de juiste stemming.

Lezing ‘Ze Zijn Daar’

Het geluid van de helikopter, de motoren die dichterbij komen, vaders die hun zonen en dochters op de schouders nemen, en dan – eindelijk – zijn ze daar, de coureurs! Eerst de kopgroep, dan het peloton en de achterblijvers.

Filip Osselaer schreef bestsellers over Lucien Van Impe, Freddy Maertens, Eddy Merckx en Eddy Planckaert. Hij neemt je mee in het leven van renners en van wedstrijden. Een avond vol nostalgie, humor en spanning in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen.

  • Op donderdag 16 maart om 20 uur in het vLEESHUIS, Markt 35. Alle info >

Voorstelling door Carl Berteele en Geert Vandenbon

Carl Berteele is sinds 1993 de stem van de koers op Sporza-radio. Soms helder en warm vanuit de studio, vaak trillend op de motor op dokkerende kasseien, of zwetend op een knotsgekke col.

Of het nu de Tour is, het WK of Vlaanderens Mooiste, als geen ander analyseert Carl pijlsnel de koers en wat eromheen gebeurt. Met passie, een rijke taal en altijd to-the-point. 30 jaar koers vanop de eerste rij levert een schat aan verhalen en anekdotes op. Geert Vandenbon zorgt voor live muziek.

  • Op donderdag 23 maart om 20.30 uur in CC De Woeker, Woeker 3. Alle info >

Nieuwe expo in Centrum Ronde van Vlaanderen

Sinds kort kan je in de Schatkamer van het Centrum Ronde van Vlaanderen de tentoonstelling ‘20 fietsen, 20 verhalen’ bezoeken. Het centrum viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en stelt per levensjaar een iconische fiets te kijk. De gouden SLR01 van Greg Van Avermaet, bijvoorbeeld. Of de Merckx-fiets waarmee Quick-Step in 2008 maar liefst 45 UCI-zeges behaalde.

Hoe bereidden wielrenners zich de afgelopen 100 jaar voor? Hoe beleefden ze een overwinning of een net-niet-overwinning? Wie zijn en waren de mensen achter de helden? Wat ging er door hun hoofd in de eindsprint of tijdens die eenzame laatste kilometers? Kom langs en ontdek het gratis bij een bezoek aan de permanente tentoonstelling.

Helden van de kunst

In aanloop naar de Ronde stellen de leerlingen van Bernardus Driesprong bijna 50 kunstwerken tentoon in de etalages van handelaars in het Oudenaardse stadscentrum. Geïnspireerd door de masterclass van Herr Seele, peter van het project, leefden tieners en jongvolwassenen (14-25 jaar) met een matige tot ernstige mentale beperking zich uit rond het thema van de koers. Ook Herr Seele zelf kroop achter zijn schildersezel: zijn werk ‘De Flandrien’ hangt momenteel tentoon in het Centrum Ronde van Vlaanderen en is te koop ten voordele van het goede doel.

  • Bij bijna 50 handelaars in het stadscentrum van Oudenaarde. Alle info >

Laat de vlag wapperen

Echte fans kunnen bij Visit Oudenaarde een supportersvlag van de Ronde kopen aan 10 euro. De vlag is 1 meter breed en 1,5 meter hoog en komt helemaal tot zijn recht aan je raam, poort of gevel.

  • Tijdens de openingsuren van Visit Oudenaarde, Markt 1 (ook open in het weekend). Alle info >

 

Terug naar nieuwsoverzicht