Muzikantentreffen

MUZIKANTENTREFFEN ondersteunt regionale muzikanten & bands door infosessies, workshops, jamsessies en podiumkansen.

Het repetitiekot in De BrandWoeker gaf muzikanten een plek om te repeteren, en bracht een zekere dynamiek teweeg in de Oudenaardse muziekscene.
De dienst Cultuur zag hierin kansen om nog meer aandacht aan jeugd- en jongerencultuur te schenken en richtte een werkgroep op. Zo willen we, naast de programmatie van CC De Woeker, samen met de doelgroep nog andere activiteiten opzetten.
Onder de noemer 'Muzikantentreffen' brengen we enkele gepassioneerde muzikanten samen en trachten we verdere ondersteuning aan te bieden i.s.m. Jeugdhuis Canavia en Muziekhandel Oudenaarde.

We organiseerden reeds infosessies, workshops en al 2 Showcases met beginnende bands uit de regio.

Vorig jaar werd ook de Muziekcheque in het leven geroepen, waarbij organisatoren een financieel duwtje in de rug krijgen bij het boeken van Oudenaardse bands.

Hou deze pagina in de gaten voor meer nieuws, of volg ons op facebook.

Goed nieuws voor alle muziekliefhebbers! Na de feestcheque, keurde de Gemeenteraad nu ook de muziekcheque goed. Deze subsidie kan aangevraagd worden door organisatoren die een Oudenaardse band of muzikant programmeren op een Oudenaards evenement.

Daar zijn uiteraard enkele voorwaarden aan verbonden: Het moet gaan om pop- en rockmuziek, waarvan de muzikant of minstens 1 van de bandleden in Oudenaarde woont. Zij kunnen intekenen op een lijst. We willen vooral de opstartende bands en muzikanten een duwtje in de goede richting geven en weren professionele muzikanten of artiesten met een professioneel management op onze lijst.

Organisatoren kunnen steeds een actuele lijst opvragen bij de dienst Cultuur.

De subsidie kan oplopen tot € 125 per band, maar dient aangewend te worden om de honoraria van de artiesten mee te betalen.

Dat klinkt nu al als muziek in onze oren!
Wij hopen dan ook deze zomer veel lokaal talent op de kleine en grotere podia in onze stad te mogen toejuichen.