Secundair onderwijs

Film 1

Voor de leerlingen van het secundair onderwijs voorziet CC De Woeker een select filmaanbod i.s.m. JEF. Een dergelijke vertoning kan worden ingepland tijdens de schooluren.

Voor theater verwijzen wij echter naar onze avondprogrammatie. Graag vestigen wij hierbij de aandacht op volgende voordeeltarieven: leerlingentarief (25% korting voor jongeren tot 19 jaar, op vertoon van de leerlingenkaart) en last day tarief (jongeren tot 26 jaar kunnen, de dag van de voorstelling, tickets kopen aan halve prijs).

FILM

JEF: Een select filmaanbod tijdens de schooluren in De Woeker.

Filmkijken past in het ruime kader van de eindterm mediawijsheid in het onderwijs; film kan beroeren, intrigeren en visueel informeren. Een divers aanbod rond jeugdfilm verruimt de blik van kinderen en jongeren. Dit geeft hen kansen om zelf te bepalen in welke wereld ze willen leven. Daarvoor biedt CC De Woeker het filmaanbod van JEF vzw aan. JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. JEF maakt kinderen en jongeren filmwijs en brengt de beste films voor kleuter, lager en secundair onderwijs in zalen in heel Vlaanderen en Brussel.

Ons filmaanbod is voor jongeren een toegankelijke manier om van het culturele aanbod te proeven. We laten leerlingen proeven van zeer recente, kwalitatieve en vaak bekroonde filmparels. Je kan het aanbod hier online bekijken. Daarnaast voorzien wij ook een gratis kant- en klare lesmap voor leerkrachten zodat u zelf in de klas aan de slag kan met een interessante nabespreking.

De data en uren van de filmvoorstelling, worden in onderlinge samenspraak bepaald. Een filmbezoek kost €3 per leerling. Leerkrachten of begeleiders hoeven niet te betalen. De capaciteit is beperkt tot 185 personen per voorstelling. We organiseren films voor groepen vanaf 30 leerlingen.

Onderstaande handleiding helpt je verder op weg.