Aanbod

Programma voorjaar 2020

Ga op verkenning door ons aanbod en klik op de categorieën hierboven.

Bij overzicht kan u onze volledige kalender zien en de brochure downloaden.

 

Het voorjaar van 2020 in De Woeker…

Dag Woekervrienden

Als de Canon van de Vlaamse Cultuur ooit vorm krijgt, zal De Woeker er zeker in opgenomen staan!

De tweede helft van ons 25ste seizoen biedt opnieuw een staalkaart van wat in Vlaanderen aan podiumkunsten te ontdekken valt. We weten gewoon niet wààr en hóé te beginnen om al dat moois in een beknopt overzicht te persen: muziek, toneel, comedy, literatuur, dans, familievoorstellingen, film, docu-drama, … We dagen u uit!

Laat het ons dan maar over een andere boeg gooien en slechts enkele pareltjes uit de Woekerkroon van het voorjaar van 2020 belichten.

De solo van podiumbeest Matthijs Scheepers, het beklijvende “Jihad van Liefde”, het comeback-statement van Geppetto & the Whales, de nachtegalenstem van Esmé Bos en het journalistiek theater “Zvizdal” van het gezelschap van de winnaar van de Vlaamse Cultuurprijs 2016, Berlin.

“Een universeel portret over eenzaamheid, overleving, armoede, hoop en ja, ook liefde tussen twee mensen…” luidt de commentaar over “Zvizdal”. We zouden het zelf niet schoner kunnen zeggen, dus schrijven we het maar gewoon over. Met deze bijzondere productie trekken we trouwens naar de Sint-Jozefskerk.

Eenzaamheid, daar wint De Woeker makkelijk de strijd van. Overleven is er ook niet aan de orde, integendeel, de overvloed - geen armoede! - aan mooie voorstellingen geeft onze trouwe bezoekers energie. Dikwijls houden deze voorstellingen ook een spiegel voor, maar afgaande op de reacties acheraf ook veelal een goed gevoel en hoop.

En liefde, tja… liefde. De Woekergemeenschap viert straks haar zilveren jubileum. Need I say more?

Welkom! of Kom Wel! … om het te stellen met de titel van één van de drie juweeltjes uit de programmatie voor de kinderen, voorjaar 2020. Kom genieten!

Neem uw agenda erbij en leg vast.

 

Schepen van Cultuur Stefaan Vercamer en het Woekerteam