PROGRAMMA

Dag Woekerliefhebber

Wij zijn welopgevoed. Wij hebben geleerd steeds met twee woorden te spreken. Zo ook over corona en de impact op ons cultureel programma. Publieksbeperkingen, maatregelen, helemaal sluiten, mondjesmaat weer openen… wij zijn ervan overtuigd dat u het ons niet ten kwade hebt geduid dat we dikwijls hebben moeten schakelen, terugschakelen, wijzigen, aanvullen of zelfs schrappen in onze communicatie én in onze programmatie.

Op hoop van zegen dan maar en leve het optimisme! Met die ingesteldheid geven we ons boekje De Woeker najaar 2022 vorm op dit moment: lees april. Waar zitten de adders onder het gras? Hoe is de toestand als ù dit leest: juni dan? En welke situatie kenmerkt onze samenleving wanneer we met onze pleiade aan straffe voorstellingen van start gaan: straks september?

Vooruit met de geit! Het zou zo uit de mond van boer Van Paemel kunnen ontsnappen.

Ons kwaliteitsvol programma spreekt weer voor zich, maar toch lichten wij er enkele bijzonderheden uit. Lokaal en jong, fungeren daarbij als kernwoorden.

Dameskoor Amaranthe, dubbel wereldkampioen koorzang, nemen wij volwaardig op met een totaalproductie. Het fris en jeugdig collectief Passerelle danst dubbel. Ferre Vuye, een telg van het Oudenaardse Litoziekla, presenteert zijn afstudeerproject. We plukken drie jonge theatergezelschappen weg uit de affiche van Theater aan Zee van de zomer van 2022. En tot slot Meskerem Mees, jong, jawel, maar wat een carrière ondertussen (!) en Adam Mensah met een heel beklijvend persoonlijk en toch ook universeel verhaal over migratie.

We wijken eens uit naar OC Sint-Jozef en eens naar de cafetaria van De BrandWoeker voor een - u zal wel zien! – memorabele “naar Oedipus”. Hou naast de speellocatie telkens zeker de aanvangsuren goed in de gaten! Voor de films bijvoorbeeld wijkt die al eens af. Een nieuwigheidje vonden we in de filmvoorstellingen voor kinderen én jongeren. Twee prenten op één dag voor het jonge volkje.

En de OK-pas? Die blijft geldig: elk ticket aan 1,50 EUR.

Tot Woekers!

Schepen van Cultuur, Stefaan Vercamer en het Woekerteam