Aanbod

VOORJAAR '19

Ga op verkenning door ons aanbod en klik op de categorieën hierboven.

Bij overzicht kan u onze volledige kalender zien en de brochure downloaden.

Beste Woeker-kiezers,

Een succesvol najaar 2018 is nog volop aan de gang in De Woeker, úw Woeker, en toch moeten we al vooruitblikken op wat na Nieuwjaar komt.

Aan de programma’s te oordelen: wéér een half seizoen, dat voorjaar van 2019, dat hoge toppen zal scheren op het vlak van uw belangstelling.

Heel wat “namen” spreken voor zich. Guido Belcanto is voor de allereerste keer te gast op onze scène. Van zijn “Zo goed als alleen”-concert kan u reeds voorspellen dat het een geslaagd huwelijk wordt met onze intieme zaal.

Bronks, meest bekend als jeugdtheatergezelschap, plaatsen we bewust in het avondaanbod. Al  zeggen we het zelf: fris geëngageerd eigentijds theater, een aanrader dus, voor jong én oud!

Ook de hernieuwde kennismakingen met het merendeel van de artiesten uit de programmatie hoeven weinig toelichting, al zijn er enkele onder hen, terug van wat langer weggeweest. Hoe dan ook kondigt een blij weerzien zich aan met Die Verdammte Spielerei, Michael Van Peel, Piv Huvluv, Michel Wuyts en Bert Dockx met Flying Horseman, een topband van eigen bodem, die nog niet de commerciële resultaten krijgt die ze ruimschoots verdient.

Maar als we dan toch uw aandacht moeten vestigen op enkele programma’s, dan lichten we daar deze uit:

Filip Jordens maakt al jaren furore als Brel-vertolker. Hij zingt niet zomaar de chansons van één van onze grootste culturele Belgen, hij ís gewoon Brel. Dit programma vervangt trouwens het eerder aangekondigde concert van Isolde Lasoen. Omwille van haar zwangerschap verschuift dit naar september 2019.

De Koreaanse Sung-Im Her is een choreografe-danseres die al jaren in Oudenaarde woont! Zeg nu niet dat u dat wist… Ze bezit een fantastisch C.V. De Woeker ondersteunde haar twee jaar geleden met de creatie van haar nieuwe voorstelling “You are Okay!”. Na de presentatie ervan in het buitenland, laat ze ook het Woekerpubliek van haar eigenzinnige kunst proeven.

Tot slot is er de bijzondere samenwerking met Het Scheldeoffensief en Heuvelheem, de bekende voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking uit onze regio: “Wintersprookjeskwartet” naar niemand minder dan Shakespeare. Daarvoor trekken we naar het uiterst stemmige, voormalig Onze-Lieve-Vrouwhospitaal.

 

Guy Hove, Schepen voor Cultuur en het Woekerteam