Tonkin

De stad Oudenaarde en bouwpromotor Alheembouw-Steenoven werken samen voor de realisatie van een nieuw woonproject: 'Tonkin', centraal gelegen in een groene omgeving. Het stadsbestuur verkoopt de bouwpercelen, Alheembouw-Steenoven bouwt de bijhorende woningen.

In Diependale worden binnenkort met 'Tonkin' ter hoogte van de Tonkinstraat 21 nieuwbouwwoningen gerealiseerd op wandelafstand van de Markt en in de buurt van het publiek toegankelijk natuurgebied 't Spei. De naam 'Tonkin' verwijst naar de nabijgelegen bocht in de Schelde ter hoogte van Leupegem. Een leuke weetje: dit oude Scheldetracé kan je vandaag nog visueel vaststellen door de bomengroei op de strook vruchtbare grond, het gevolg van eeuwenlange slibafzetting, onder meer aan de Jan Baptist Eeckhoutskaai.  

Tonkin in detail

Met Tonkin vind je bouwpercelen aan interessante grondprijzen en heb je de keuze uit instapklare woningen type A, type B en type C met minstens drie slaapkamers. Het zijn zongericht georiënteerde, energieneutrale woningen (E0, volledig gasloos) die voorzien zijn van een warmtepomp en zonnepanelen. Je hebt de mogelijkheid tot een extra bouwlaag, die vrij in te richten is naar eigen smaak. Daarnaast is er een afgewerkte tuin voorzien van terras, gras en omheining en een bijhorende private parkeerplaats. 

Prijzen:

  • Type A: vanaf 311.250 euro excl. koopkosten
  • Type B: vanaf 317.000 euro excl. koopkosten
  • Type C: vanaf 388.250 euro excl. koopkosten
  • Parkeerplaats (verplicht): 17.500 euro excl. koopkosten

Interesse?

Inwoners van Oudenaarde kregen tot eind maart voorrang voor een woning in 'Tonkin', maar binnenkort wordt de verkoop opengesteld voor iedereen. Je kan je nu al volledig vrijblijvend inschrijven via www.tonkin.be en wordt dan meteen bij de start van de publieke verkoop, vanaf 19 april 2023, gecontacteerd.