De bus - De Lijn

Oudenaarde wordt bediend door verschillende buslijnen die ervoor zorgen dat Oudenaarde een goede busverbinding heeft met de deelgemeenten en met alle omliggende grotere kernen (Ronse, Avelgem, Zottegem, Gent, Deinze, Geraardsbergen en Waregem).

Uurroosters zijn in brochurevorm verkrijgbaar in het Administratief Centrum Maagdendale, Tussenmuren 17 en in de stedelijke bibliotheek op de Kleine Markt.
Ze kunnen ook geraadpleegd worden via www.delijn.be .
 

BELBUS

Sinds 2004 worden alle deelgemeenten van Oudenaarde bediend met de belbus. De belbus rijdt enkel uit op telefonische aanvraag via de belbuscentrale. De belbus stopt enkel aan bushaltes. Met de belbus kan je alle mogelijke verplaatsingen maken, binnen het belbusgebied, van halte tot halte. Deze speciale dienst van De Lijn kost evenveel als een gewone busrit. De belbus rijdt 7 dagen op 7. Je kan bellen tot 2 uur voor het vertrek, maar bel liefst 1 dag op voorhand. Reserveren kan tot maximum 14 dagen voor vertrek.

Meer info bij de belbuscentrale via het nummer 09 211 91 91 of online .
 

MOBIELE LIJNWINKEL

Op elke eerste en derde donderdag van de maand (uitgezonderd feest- en brugdagen) staat de mobiele Lijnwinkel op de wekelijkse markt in Oudenaarde.
Die dag kan je de mobiele Lijnwinkel van 8.30 tot 13 uur vinden in de Hoogstraat. Die biedt dezelfde service als een vaste Lijnwinkel. Reizigers kunnen er terecht om biljetten, lijnkaarten en abonnementen te kopen. Er is ook een breed aanbod aan informatie beschikbaar, van lijnfolders over tariefinformatie tot reisadvies op maat.

De juiste data zijn steeds HIER terug te vinden.