Om niet alleen te zijn - Stefaan Van Brabandt

Vertaling/zeer vrije bewerking door Stefaan van Brabandt van het originele 'Pour ne pas vivre seul', geschreven door Daniel Faure en Jacques Luent, bekend in de uitvoering van Dalida. Met de toestemming van de auteur/componist.

Zang en gitaar: Naïma Joris.

Stefaan Van Brabandt is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. Na zijn muziek- en drama-opleiding (Kleinkunst) aan Studio Herman Teirlinck studeerde hij Filosofie aan de Universiteit Antwerpen.

Hij was jarenlang als toneelschrijver en acteur verbonden aan het theatergezelschap 'De Koe', (onder de artistieke leiding van Peter Van den Eede), acteerde in diverse films en tv-series, en bracht als singer-songwriter onder de titel 'Het is niets' een CD uit met eigen Nederlandstalige liedjes. 

In 2014 maakte hij voor Canvas de filosofie-reeks Het Voordeel van de Twijfel en schreef tevens het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks. 

In 2015 schreef en regiseerde hij de theatermonoloog SOCRATES, gespeeld door Bruno Vanden Broecke, een eerste in een reeks filosofen-monologen.

In seizoen 2017-18 volgt de tweede monoloog: MARX, gespeeld door Johan Heldenbergh.​

https://www.stefaanvanbrabandt.com/