Muziekcheque

Programmeer een Oudenaardse muzikant, muziekgroep, fanfare, harmonie of koor

Ontvang een toelage

De Muziekcheque is een cultuurtoelage van maximaal 125 euro waarmee een organisator van een activiteit de honoraria van lokale artiesten kan betalen. Met de Muziekcheque wil de stad lokaal talent ondersteunen en extra kansen bieden op kleine en grote podia in de stad.

Steun lokaal talent

De Muziekcheque aanvragen kan enkel als je een artiest of muziekformatie uit onderstaande lijst boekt. De lijst bevat uitsluitend muzikanten die in Oudenaarde wonen (individuele artiest),  waarvan minstens één lid in Oudenaarde woont (muziekgroepen) of die erkend zijn als Oudenaardse socio-culturele vereniging (fanfares, harmonieën, koren). Artiesten of muziekformaties die graag opgenomen worden op de lijst, kunnen dat via de online formulieren onderaan deze pagina.

Van popmuziek tot brassband

Sinds maart 2023 beperkt het reglement zich niet meer tot het genre pop- en rockmuziek in de brede zin van het woord. Je kan voortaan ook een Muziekcheque aanvragen voor een optreden van een brassband, fanfare of harmonie, alsook van een koor (die laatste evenwel niet voor een reguliere misviering).

Voorwaarden

Om de Muziekcheque te ontvangen moet aan enkele voorwaarden voldaan worden. Je leest er alles over in onderstaand reglement. Enkele aandachtspunten op een rijtje:

  • Het initiatief moet plaatsvinden in Oudenaarde.
  • Privé-, familiefeesten, erediensten en plechtigheden komen niet in aanmerking.
  • Kies een artiest / muziekformatie die staat opgenomen op onderstaande lijst. 
  • Dien je aanvraag uiterlijk 4 weken VOOR de activiteit plaatsvindt in.
  • Een organisator kan maximaal 3 Muziekcheques per jaar ontvangen.

Voor organisatoren

Voor muzikanten