Geocache

Geocaching, de alom bekende wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport, maar uiteraard krijg je wel wat hulp van enkele hints die in de geocache listing zaken zoals de geocache grootte, de geocache attributen en sommige geocache beheerders kiezen ervoor om een hint mee te geven die in geocaching geheimschrift op de website staat.

Geocache Ename

In Ename ademt zowat het ganse dorp geschiedenis uit! Er is de archeologische site met de restanten van een benedictijnenabdij. Iets hogerop is er het beschermde Bos t' Ename, waar je het grootste deel van de route zal wandelen. Zorg dus zeker voor aangepaste schoenen want het bos ligt vaak drassig na regenweer. Dit rondje is ongeveer 5km en brengt je via het bos naar ons toch wel mooie hartje van Ename. Het rondje bevat 13 traditionals en 1 bonus. Er kunnen zelfs nog enkele losse cachen gevonden worden die hier ook in de buurt zitten (“Lijnwaadmarkt”, “Provinciaal Archeologisch Museum Ename” en iets verderop “Straat Koe”). Geniet van dit mooie stukje van de Vlaamse Ardennen. Op verschillende plaatsen is er ook tijd om even te zitten en te genieten van deze prachtige omgeving. Geniet, zoek, vind, log en vergeet zeker niet de nodige info te noteren voor het vinden van de bonus.
Opgelet, de coördinaten kunnen iets afwijken gezien je in een bos zit!

Begin jouw avontuur hier.

Geocache "Het Oudenaarde van Adriaen Brouwer"

Ontdek het Oudenaarde van Vlaamse Meester Adriaen Brouwer op een leuke en interactieve manier. De letterbox geocache ‘Het Oudenaarde van Adriaen’ loodst je langs enkele plaatsen in de historische binnenstad die waarschijnlijk een rol hebben gespeeld in zijn korte, maar turbulente leven. Je hoeft het traject natuurlijk niet helemaal uit het hoofd af te leggen. We hebben een handige kaart die je helpt om de weg te vinden. Ook de coördinaten moeten je naar het juiste punt leiden. Op die locaties leer je niet enkel meer over de link tussen onze bekende schilder en onze fijne stad. Je krijgt ook een raadsel voorgelegd. Als je alle raadsels juist oplost, kan je op het einde niet alleen de geocache-stash vinden, maar mag je ook een leuke Brouwerprijs ophalen!