De Ronde in Oudenaarde

De aankomst is van ons!

Als het lentezonnetje komt piepen, maakt Oudenaarde zich klaar voor een nieuwe internationale wielerclimax. Vlaggen en wimpels wapperen. Honderdduizenden fans kiezen de beste plekjes om hun helden aan te moedigen. De iconische hindernissen en de venijnige kasseien wachten vol ongeduld op de komst van de wereldploegen. De Vlaamse Ardennen zijn er klaar voor.

In de laatste 75 km liggen de beruchtste passages op de loer: van de Koppenberg en de Hotond tot de Oude Kwaremont en de Paterberg. Renners en fans kijken reikhalzend uit naar de ontknoping in het centrum van Oudenaarde. De kampioenen spurten naar de eindmeet. Wie deelt de podiumplaats met Alberto Bettiol, Philippe Gilbert, Tom Boonen en andere wielergoden? In de wielerstad beleef je het vanop de eerste rij: live én op groot scherm. Het Donkmeer en de Markt zijn omgedoopt tot het epicentrum van de koerswereld. Alle elementen zijn aanwezig om er een groot volksfeest van te maken.

De zaterdag voor de ronde rijden tienduizenden sportieve fietsers hun Ronde van Vlaanderen tijdens de ‘We Ride Flandres’ cyclo. Ze trotseren net als hun idolen de Vlaamse hellingen en kassiestroken. Vanaf de middag rijden de duizenden sportieve wielertoeristen uit binnen- en buitenland over de meet. Wacht je partner op aan de finishlijn en geniet ondertussen van al wat Oudenaarde te bieden heeft: neem een kijkje in de winkelstraten of geniet van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrasjes op de Markt van Oudenaarde.