Het MOU –museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen- is gehuisvest in een van de mooiste stadhuizen van België en ademt geschiedenis van kelder tot nok. Kan ook moeilijk anders, als iconisch 16e-eeuws monument, met belforttoren die behoort tot UNESCO werelderfgoed. En laten we de lakenhalle niet vergeten; een prachtige ruimte waarin zo’n 19 wandtapijten uit de 16e en 17e eeuw de muren sieren.

Ook geklasseerd in de categorie “om u tegen te zeggen”: een aanzienlijke collectie zilverwerk geschonken door familie De Boever Alligoridès met de bedoeling iedereen te laten meegenieten van absolute topstukken uit elf Europese landen.

Verder op het programma staan een smidse op zolder, een indrukwekkende volkszaal, versierd met muurschilderingen en glasramen die verwijzen naar Keizer Karel, en de rijkelijk versierde schepenzaal met renaissanceportaal en portretgalerij. Een M(O)Ust see!

 

Duur: 2 uur

Prijs: € 60 per gids + € 4 inkom per persoon

max. 20 personen per gids

Bezoek omvat:

• Volks- en Schepenzaal

• wandtapijten- en zilvercollectie

 Bezoek niet mogelijk op maandag en onder voorbehoud van verhuur van Volks- en Schepenzaal voor ontvang - sten, jubilea en huwelijken.

Info en boekingen:

visit@oudenaarde.be | 055 31 72 51