Kerkonthaal

Loop tijdens een wandeling even de op de Markt gelegen Walburgakerk met haar 88m hoge toren of de in de Pamewijk gelegen OLV Pamelekerk binnen.  Vooral deze laatste kerk schittert in haar glorie aan de rechteroever van de Schelde en is een prachtig voorbeeld van Scheldegotiek. Beide kerken hun deuren zijn terug open in het weekend, en op sommige dagen in de week. Door de genomen maatregelen is je bezoek aan de kerk volledig coronaproof!

Beiaard

Staan we in de geschiedenisboeken immers niet vermeld als de trotse bezitter van de oudst gekende beiaard ter wereld? De trouwe fans zullen het weten: elke zondagmiddag geeft stadsbeiaardier Lode Schynkel op de toren van de Sint-Walburgakerk het beste van zichzelf in een één-uur-durend concert.

Favoriete luisterplaatsen: De Kleine Markt, het Ronde van Vlaanderenplein, het Begijnhof, de binnenkoer van het oud-O.-L.-Vrouwhospitaal, zijn samen met enkele toffe terrasjes in het centrum zeer geschikte luisterplaatsen.

Op donderdagmorgen komt er een extra pigment bij: het bij wijlen frivole klokkenspel tilt de gezelligheid van de wekelijks markt op een merkelijk hoger niveau. Vergeet ook niet naar de thema-muziekjes te luisteren die Lode Schynkel voor het automatisch beiaardspel heeft geprogrammeerd. Klein maar fijn, zorgen deze uitgekozen melodietjes voor een aangenaam zomers gevoel.

Elke zondagmiddag van 12 tot 13 uur.
Elke donderdagmorgen van 10 tot 11 uur.