Picknicken

Wat is er heerlijker dan picknicken bij mooi weer? Oudenaarde en omgeving heeft heel wat fijne plekjes om te ontdekken. Genieten van het bos, uitzicht op het water of rust in de stad. Het kan allemaal! 

Picknickbanken in het centrum

Op zoek naar een fijn plekje om te picknicken in het centrum? Hieronder vind je een paar locaties waar je aan ruime picknickbanken gezellig kan aanschuiven.

De Ham aan de Schelde -  Langs de boorden van de Schelde met zicht op de Pamele-wijk en passage van boten.

Donkvijver - Op het recreatiedomein de Donk in de prachtige natuur rond de vijver.

Liedtspark - Aan de rand van het park Liedts, het 6 ha grote park waar het rustig vertoeven is.

Picknicken en route

De Rooigemsebeek wandelroute is perfect om te combineren met een leuke picknick. De wandeling van 13 km leidt je door de groene vallei van de Rooigem- en Leedsebeek. Vanuit het pittoreske dorpje Mullem (Oudenaarde) wandel je naar de dorpjes Wannegem-Lede en Huise, stap je langs het kasteeldomein de Ghellinck en kom je voorbij de Schietsjampetter- en de Huisekoutermolen. 

Stevig schoeisel is aangewezen. 

Haal je kaartje op bij Visit Oudenaarde of bekijk het hier.

Reserveer je picknickrugzak

Vanaf april tot en met oktober 2023 kan je bij Visit Oudenaarde je eigen picknickrugzak reserveren. De rugzak vol streekproducten en lekkers kan je perfect combineren met de wandeling Rooigemsebeek route (13 km), maar kan je even goed apart bestellen om op een gezellig plekje te nuttigen.

Inhoud picknickrugzak minimum 2 personen 

  • 2 ovenkoeken met beenhamsalade
  • 2 meergranenbroodje
  • slaatje met spekjes en kip voor 2 pers
  • schaaltje met kaasassortiment inclusief paté stukje met Adriaen Brouwer en Ename ham
  • pastasalade met mozzarella voor 2 pers
  • 2 Adriaen Brouwer taartjes
  • 2 flesjes water
  • 2 flessen drank naar keuze: witte wijn, rode wijn, cava, Adriaen Brouwer Donker bier of Liefmans. Voor kinderen wordt als alternatief een niet-alcoholisch drankje voorzien.

Prijs

€ 19.80 per volwassene, € 14.80 per kind

Praktisch

Picknickrugzakken moeten minimum 2 dagen op voorhand besteld worden, vóór 12 uur.  De bestelling moet de dag zelf afgehaald worden tussen 10 en 13 uur op het afhaalpunt naar keuze. Voor weekendreservaties vragen wij om deze liefst ten laatste donderdag om 12 uur al door te geven.

De betaling gebeurt bij afhaling en kan met bankkaart of cash. Opgelet, voor de waarborg van de rugzak dien je 50 euro in cash mee te brengen. Reserveren kan door onderaan het formulier in te vullen.

Afhaalpunten

Visit Oudenaarde (dienst toerisme)Stadhuis, Markt 1, 9700 Oudenaardealle dagen geopend
Slagerij Blockeel Prins Leopoldstraat 65, 9700 Oudenaardegesloten op donderdag