Sportclub van het jaar

Voorstelling KASVO

Prestaties KASVO

Seizoen 19-20

In het seizoen 2019-2020 hadden we 401 aangesloten atleten die werden getraind door 28 trainers, onze trainers volgen jaarlijks bijscholingen.

Tijdens dit seizoen werden 29 outdoor clubrecords verbeterd en 21 indoor clubrecords.

Wij behaalden 31 kampioenstitels (goud) , 29 tweede plaatsen (zilver) en 18  derde plaatsen (brons) op de verschillende kampioenschappen.

Wij behaalden dus 15 Provinciale titels, 5 Vlaamse titels, 11 Belgische titels.

Wij beschikken over een website: ww.kasvo.be die wekelijks wordt bijgewerkt met alle info, je krijgt er tevens ook een mooi overzicht van alle records en medailles, uitslagen van de wedstrijden, foto’s van de wedstrijden… 

Je kan ook op de website de clubbladen raadplegen die 4 maal per jaar worden uitgegeven, papieren versies zijn ook beschikbaar voor wie het wenst.

Atleten kunnen via een bonusstelsel geld terug verdienen, door deel te nemen aan wedstrijden, records te verbeteren(Belgisch of clubrecords) , door kampioen te worden….

Wij hebben ook een prestatievergoeding voor de betere atleten die bepaalde prestaties behalen.

Wij werken  op verschillende niveaus: de wedstrijdatleten, recreanten, joggers, jeugdatleten en G-sport, atleten met een O.K. pas zijn ook welkom.

Seizoen 20-21

In het seizoen 2020-2021 hadden we 395 aangesloten atleten die werden getraind door 28 trainers onze trainers volgen jaarlijks bijscholingen.

Alle ASVO- zomermeetings zijn vlekkeloos verlopen, belangrijke meetings door ons georganiseerd waren:

- het Provinciaal kampioenschap 10000m + de memorial Rachel Hanssens

- de Rosine Wallez meeting

- de interegio jeugdcup

- de vakantiemeeting

Tijdens het voorbije seizoen werden 46 outdoor clubrecords verbeterd ( geen indoorrecords geen wedstrijden wegens CORONA).

Wij behaalden 33 Kampioenstitels(Goud) , 23 keer 2de plaatsen(Zilver) en 16 keer 3de plaatsen(Brons) op de verschillende Kampioenschappen.

Wij behaalden dus 21 Provinciale titels, 5 Vlaamse titels, 7 Belgische titels.

Wij hebben verschillende atleten met een topsportstatuut(VAL-topsportstatuut en of een  topsportstatuut door universiteit/hogeschool toegekend):

Margo Van Puyvelde, Kaat Demetter, Ilana Hanssens, Killian Mersseman, Margaux Bastil, Marie Bilo, Laure Bilo, .Jaron De Vriese, Mateo Bogaert, Sten Geenens, Dries Van Schuylenbergh, Kato De Schepper

Tot slot hebben wij naast onze atleten en onze trainers een hele hoop  vrijwilligers  die helpen bij wedstrijden, het eetfestijn, ouders die hun kinderen mee begeleiden naar de training en wedstrijden.

Onze 7 clubjuryleden die volledig gratis voor eigen club werken.

De mensen die helpen aan de website, maken van het clubblad en tenslotte een werkgroep jeugd met 6 leden  en 9 bestuursleden en die dagelijks belangeloos klaar staan voor de werking en het  beleid van de club.

Voorstelling Recrean skippers

Prestaties Recrean Skippers

Ook in onze club, de recrean skippers VZW, was corona in 2020 en 2021 de grote spelbreker. Tal van trainingen wedstrijden, evenementen… zowel bij onze competitie- als recreatie skippers konden niet normaal doorgaan.

Desondanks werden er op de paar wedstrijden die toch plaatsvonden schitterende resultaten behaald: provinciale kampioenschappen in 2020 en 2021, een belgisch kampioenschap en een team dat europees kampioen werd in 2021.

Daarbovenop bereikte een team van onder club de finale en liveshow van ‘Belgium’s got talent’ op VTM. Een promotie voor ropeskipping in Oudenaarde en voor onze club.

Wij zijn ook enorm blij dat ons leden aantal in het huidig seizoen opnieuw de kaap van de 300 leden overschreden heeft.

In totaal

22 gouden
28 zilveren
23 bronzen
Tal val ereplaatsen

Voorstelling DVO Dames B

Prestaties DVO Dames B

Dames B is een ploeg die speelt in DVO (Dhon’t Volley Oudenaarde).

In het jaar 2020 hebben zijn het kampioenschap gewonnen en zijn zij kunnen overgaan naar een hogere reeks, waardoor ze nu spelen in promo 3.

De ploeg bestaat uit tieners gemengd met wat meer ervaren dames.

Voorstelling veteranen president

Prestaties Veteranen President

Opgericht in 1988, zorgt Veteranen President er voor dat tot op heden er in Oudenaarde nog steeds veteranenvoetbal bestaat.

Inderdaad al 33 jaar lang zorgen we er voor dat in de periode september-oktober-november en de periode februari-maart-april, wekelijks een veterarenvoetbalmatch doorgaat.

Waar er vroeger veteranenploegen bestonden in quasi alle deelgemeenten van de stad, moeten we nu ‘ver van huis’ gaan zoeken. Zo ontmoeten wij ploegen uit naastliggende steden tot zelfs over de taalgrenzen heen. Tegenstrevers vonden we o.a. in Burst, Avelgem, Ellzelles, Affligem, Gent, Nossegem,…

Wij kunnen uiteraard geen betekeningsvolle provinciale, laat staan Belgische of Europese prestaties voorleggen, maar het feit dat gedurende meer dan 30 jaar er ongeveer een 25-tal wedstrijden per jaar georganiseerd worden en ook daadwerkelijk plaatsvinden, verdient naar onze bescheiden mening, toch zekere lof.

Met heel veel plezier komen onze tegenstrevers afgezakt naar onze stad. Zij kunnen de geliefde voetbalsport immers in een heel mooie accommodatie beoefenen, waarvoor dank.

Na de wedstrijd leren we hen uiteraard ook te genieten van de Oudenaardse eet-en drankspecialiteiten.