Begeleider Multimove/Sportsnack

Werk je graag met kleuters of jonge kinderen en ben je ervan overtuigd dat een brede motorische basisvorming belangrijk is voor hun latere fysieke ontwikkeling?

Dan is het begeleiden van Multimove- (voor kinderen tussen 3 en 8 jaar) of Sportsnacklessen (sportieve naschoolse opvang voor kinderen tussen 6 en 12 jaar) beslist iets voor jou! We leggen je kort uit hoe je Multimove- en Sportsnackbegeleider wordt. 

Van (potentiële) lesgevers wordt verwacht dat ze enthousiast, gemotiveerd en bovenal bekwaam zijn. Alle Multimove- en Sportsnacklesgevers moeten daarom de opleiding 'Multimove- en Sportsnackbegeleider' volgen bij de Vlaamse Trainersschool (VTS). Na inschrijven en betalen, ontvang je per post onze twee handige lesgeversmappen 'Multimove' en 'Sportsnack' boordevol leuke activiteiten, opgedeeld per vaardigheid. Je leert hoe je een lessenreeks kan voorbereiden en krijgt inzicht in de fundamentele bewegingsvaardigheden en de belangrijkste basisprincipes uit de didactiek en de methodiek.

De opleiding bestaat uit twee modules:

  • Module 1 - Introductiemodule (3u): de basisprincipes van Multimove en Sportsnack worden via een online cursus toegelicht. Inderdaad, sinds 1/01/2020 is module 1 van de opleiding omgevormd tot een e-learning cursus. Via gevarieerde werkvormen, een goede afwisseling tussen theorie en oefeningen en met de frisse lay-out, leiden we je door de basisprincipes van Multimove en Sportsnack. 
  • Module 2 - Didactisch-methodische module (13u): Deze module is praktijkgericht. Er wordt dieper ingegaan op de didactiek en methodiek, bv. hoe maak ik een lesvoorbereiding, hoe ga ik vlot over van de ene oefening naar de volgende, omgaan met jonge kinderen, geven van instructies, … Tijdens module 2 geven de cursisten ook zelf les aan een groep kinderen van 3 tot 12 jaar.

 

Ben je regent LO of bachelor in de bewegingswetenschappen, licentiaat LO of master in de bewegingswetenschappen, regent of bachelor in het kleuteronderwijs, regent of bachelor in het lager onderwijs? Dan ben je vrijgesteld voor de tweede module van de opleiding Multimove- en Sportsnackbegeleider.

Om de opleiding tot Multimove- en Sportsnackbegeleider te mogen volgen moet je 16 jaar oud zijn, of het in de loop van het kalenderjaar worden.

 

Meer informatie vindt u op de website van Sport Vlaanderen.