Mountainbikeroutes

De Oudenaardse mountainbikeparcours omvatten 3 parcours:
 
  • groen basisparcours (13 km): loopt grotendeels op het grondgebied Edelare. Op de Edelareberg heeft men een uniek uitzicht op de Vlaamse Ardennenheuvels. Onze groene route kreeg van Sport Vlaanderen een kindvriendelijk label. 
  • blauw parcours (13.2 km):  vertrekt van het basisparcours in de Tivolistraat en loopt over de Volkegemberg en op Maters grondgebied.
  • rood parcours (12.9 km):  loopt via de trekweg naar de beruchte kasseien van de Koppenberg en sluit in Leupegem aan bij het basisparcours. 
 
Deze routes zijn in deze kleuren aangeduid via bordjes van Sport Vlaanderen en kunnen enkel met een mountainbike op een veilige manier kan gereden worden, door de steile en geaccidenteerde hellingen. De combinatie van de basisroute met de andere ttwee lussen wordt enkel aanbevolen aan geoefende mountainbikers.
 
Ook zijn er verbindingsroutes (geel aangeduid) naar de mountainbikeparcours van Ronse, Brakel, Kluisbergen, Kruishoutem, Wortegem-Petegem, Maarkedal, Zingem en Zwalm.   
 
Meer info omtrent de routes vind je hier
 
Startbord
Aan het terras van de Recrean (Eindrieskaai 26, 9700 Oudenaarde).
 
 
Procedure
Indien er fouten in de signalisatie worden vastgesteld of ernstige hindernissen zich opwerpen, gelieve de sportdienst te verwittigen:

Promotiefilmpje mountainbikeroutes