Jij doet mee!

Na de bedrijven zijn onze woningen de grootste energieverslinders in Oudenaarde. Ruimteverwarming (of -koeling), sanitair warm water en elektriciteitsverbruik voor verlichting en allerhande apparaten en installaties zijn verantwoordelijk voor 23% van de CO2-uitstoot in Oudenaarde. Dit wil zeggen dat jij en ik mits een inspanning zeker kunnen bijdragen aan de realisatie van het klimaatplan.
De stad helpt je graag op weg!

Bespaar 20% op je energiefactuur dankzij onze groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie!

Energie wordt steeds duurder. SOLVA organiseert daarom i.s.m. Oudenaarde een groepsaankoop voor dak- en spouwmuurisolatie. Dankzij zo'n groepsactie is elke offerte kwalitatief, scherp van prijs én gecheckt op correctheid. Bij uitvoering van de werken wordt elke deelnemer begeleid door vzw BEA en Zero Emission Solutions.

De actie loopt van 01.02.18 tot en met 31.12.18. Schrijf je in op www.energiegroepsaankoop.be/gebouwschil !

 

Ook voor zonnepanelen organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen een groepsaankoop.

Hoewel de subsidiëring is weggevallen, blijven zonnepanelen rendabel én belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering. 

Door deel te nemen aan de groepsaankoop ben je zeker van een (zeer) scherpe prijs en een hoge kwaliteit.

Bovendien krijg je gratis en onafhankelijk advies.

Tot slot verplicht inschrijven je tot niets. Wel krijg je een aanbod op maat, waar je op ingaat of niet.

De Vlaamse overheid biedt via de Energiehuizen een goedkope energielening aan. Voor energiebesparende aanpassingen aan je woning (isolatie, zonneboiler, zonepannelen, warmtepomp, hoogrendementsglas, condensatieketel, ….) kan je via de intercommunale SOLVA een lening aangaan van maximaal € 15.000, af te betalen in 8 jaar. Stad Oudenaarde neemt voor woningen in Oudenaarde de rentelast (2 %) over. Sluit je lening af in 2018 om zeker van dit aanbod te kunnen genieten!
MEER INFO...

De stad zet in op stadsvernieuwing, met aandacht voor duurzaamheid. Door nieuwe wijken te realiseren op verlaten of ongebruikte gronden binnen de stadskern, houden we de open ruimte intact. Binnen de wijk streven we naar efficiënt ruimtegebruik, energiezuinige woningen, ruimte voor water en groen en een duurzame mobiliteit.

Voorbeelden hiervan zijn de Scheldekop en de voormalige Saffre-Frères site aan de Blekerijstraat.

Jaarlijks organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen een samenaankoop van 100 % groene stroom en gas. De stad ondersteunt deze actie door het voeren van promotie, het verlenen van informatie en het voorzien in een inschrijvingsloket voor inwoners die geen internettoegang hebben. Door deze actie wordt enerzijds het aandeel aan groene energie verhoogd en realiseren de deelnemers anderzijds een verlaging van hun energiefactuur. Win-win dus!
MEER INFO...

(ver)Bouwplannen? Zorg dat je goed geïnformeerd bent! Als inwoner van Oudenaarde kan je gratis bouwadvies inwinnen, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Een professioneel adviseur bekijkt je plannen of komt bij je langs en geeft onafhankelijk advies over de beste keuzes voor isolatie, verwarming en dergelijke. Het Duurzaam Bouwadvies wordt je aangeboden door Stad Oudenaarde, Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen en de Milieuadvieswinkel.
MEER INFO...

Voor de installatie van een hernieuwbare energiebron in je bestaande woning, keert de stad een subsidie uit van € 500. Deze is voorzien voor de installatie van een zonneboiler, een warmtepomp, een pelletketel voor centrale verwarming of een micro-warmtekrachtkoppeling.

Meer informatie, het subsidiereglement en het aanvraagformulier kan je HIER vinden.