Fietskaart

De fiets is op de korte afstand het snelste verplaatsingsmiddel en dus helemaal op maat van de stad. Met de fiets heb je geen last van parkeer- of filestress en je houdt er je conditie mee op peil.

De stad Oudenaarde investeerde de voorbije jaren fors in nieuwe fietspaden om er voor te zorgen dat de stad veilig bereikbaar is voor fietsers. Intussen beschikt de stad Oudenaarde over een uitgebreid netwerk van fietspaden en fietsroutes en ook in de toekomst wordt dit netwerk verder uitgebreid.

Hieronder vind je een pfd van de fietskaart van Oudenaarde. Deze fietskaart kan ook gratis afgehaald worden in het administratief centrum en de toeristische dienst.

De stad streeft naar zoveel mogelijk autovrije of autoluwe routes. Op drukke wegen is het streefdoel om vrijliggende fietspaden te voorzien. Binnen een zone 30 geldt het principe van gemengd verkeer en worden geen aparte fietspaden voorzien.

Het stadsbestuur moedigt ook het eigen personeel aan om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken om naar het werk te komen. Fietsende werknemers krijgen een fietsvergoeding per gefietste kilometer en aan het administratief centrum werden kwalitatieve stallingen voorzien.
 

WAAR KAN JE JE FIETS KWIJT?

Op verschillende plaatsen in het centrum zijn stallingen voorzien. Aan het stadhuis, de bibliotheek, in de winkelstraten, de Kleine Markt, het centrum Ronde van Vlaanderen. Je kan er gratis en veilig je fiets kwijt.