Oudenaarde viert 50 jaar stedenband met Coburg

Zaterdag 7 en zondag 8 mei

In het weekend van 7 en 8 mei 2022 viert Oudenaarde het 50-jarige bestaan van haar zusterband met het Duitse Coburg (1972-2022). Een Duitse delegatie woont de academische zitting bij in het stadhuis, legt een krans neer op het Tacambaroplein tijdens de officiële plechtigheid op V-Dag, en wordt vervolgens door de vzw Oudenaarde en Zustersteden op sleeptouw genomen in Oudenaarde en omgeving.

Alles begon in 1971 met Coburg toen de eerste contacten gelegd werden tussen het 95ste Infanterie Regiment van Coburg en de Kring van Reserveofficieren van Oudenaarde. Op 5 mei 1972 werd de eerste verbroederingsakte ondertekend tussen Oudenaarde en deze prachtige stad gelegen in het midden van Duitsland. Hoofdbekommernis toen was de uitbouw van een vredevolle Europese toekomst.

Coburg, de geboorteplaats van de eerste koning der Belgen, Leopold van Sachsen-Coburg en Gotha, ademt nog steeds de hertogelijke grandeur via de rijke musea, de kerken, vier historische gymnasia, prachtige kastelen en het Hoftheater. Maar het is ook dé stad van de Bratwurst, koekjes en Hummelfiguurtjes.

Ontelbaar zijn de Oudenaardse schoolgroepen, verenigingen en jeugdbewegingen die in de voorbije jaren Coburg bezochten.

Op zijn beurt vindt de viering in Coburg enkele weken later plaats, tijdens het weekend van OLH Hemelvaart. Een delegatie uit Oudenaarde wordt daar op dezelfde manier met luister en praal ontvangen.

De stad met heel wat toeristische troeven is meer dan een bezoekje waard. Meer info:  https://www.coburgmarketing.de/

Terug naar nieuwsoverzicht