Bierfeesten: mobiliteit

Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni vinden de Bierfeesten plaats. Om alles vlot te laten verlopen, wordt de verkeerssituatie in het centrum tijdelijk aangepast.

 

Waar kun je parkeren tijdens de bierfeesten?

 • Een aantal feestpleinen situeren zich op bestaande parkings, zoals de parkeergelegenheden aan de Minderbroederstraat, de Ham en de Markt. Kom je met de auto, dan kan je tijdens het evenement parkeren op verschillende parkings aan de rand van het centrum, waaronder het Tacambaroplein, de Woeker, de Bekstraat, Tussenmuren en de Stationsstraat.  Bekijk hier het plan van het stadscentrum.
 • Op zaterdag 25 juni kan je vanaf 19.30 uur parkeren aan Tussenmuren. Inrijden kan enkel via de kant van het Administratief Centrum Maagdendale.
 • Minder mobiele personen kunnen parkeren aan de Smallendam.
 • Kom je met de fiets, dan zijn er drie fietsparkings voorzien: op het Droesbekeplein, op het Tacambaroplein (aan de kant van het college) en in de Broodstraat (op het pleintje aan de Krekelput).

 

Centrumstraten afgesloten

Tijdens het feestweekend zijn de centrumstraten afgesloten voor verkeer. Alle verkeer is verboden in de volgende straten:

 • In de Sint-Walburgastraat van donderdag 23 juni om 13 uur tot maandag 27 juni om 12 uur. Dit geldt ook voor de parking Meerspoort Zuid op de Minderbroederstraat, op het bovenste deel (op het overdekte deel) en het niet overdekte deel langs de Minderbroedersstraat. Doorgang en parking daar is wel mogelijk op het onderste (overdekte) gedeelte van de parking. 
 • Op de Markt (kant Broodstraat - Nederstraat) en in de Einestraat tussen Markt en Lappersfort van vrijdag 24 juni om 18 uur tot zaterdag 25 juni om 7 uur, van zaterdag 25 juni om 16 uur tot zondag 26 juni om 7 uur en van zondag 26 juni om 11 uur tot 24 uur.
 • Op de Markt (kant Hoogstraat - Minderbroedersstraat), in de Hoogstraat en Meerspoort Zuid (vanaf parking PIVA) van vrijdag 24 juni om 18 uur tot zondag 26 juni om 24 uur. Meerspoort Zuid is verkeersvrij, enkel verkeer met doorgangsbewijs is toegelaten. 
 • In de Nederstraat en Broodstraat (van de hoek ter hoogte van Kreatos/Pepino tot aan de Markt) van vrijdag 24 juni om 18 uur tot zaterdag 25 juni om 7 uur, van zaterdag 25 juni om 16 uur tot zondag 26 juni om 7 uur en van zondag 26 juni om 11 uur tot 24 uur.
 • Op de Ham van vrijdag 24 juni om 18 uur tot zaterdag 25 juni om 4 uur en van zaterdag 25 juni om 18 uur tot zondag 26 juni om 4 uur.
 • In de Meinaert op zaterdag 25 juni van 6 uur tot 18 uur.

De doorgang in Smallendam blijft steeds mogelijk, maar er wordt een veilige oversteek (bemand door twee stewards) voorzien voor bezoekers van de Bierfeesten.

In de Voorburg is enkel plaatselijk verkeer toegelaten komende van Burg van donderdag 23 juni om 9 uur tot zondag 26 juni om 24 uur. 

 

Parkeerverboden

Het parkeren van voertuigen is verboden in de volgende straten:

 • Op een deel van de parking achter CC De Woeker, van de laadkaai achter de zaal tot aan de bocht ter hoogte van de nieuwbouw van de muziekacademie, van woensdag 22 juni om 24 uur tot zondag 26 juni om 2 uur.
 • Op de Markt binnenplein (evenementenplein en parking) en in de Sint-Walburgastraat van donderdag 23 juni om 13 uur tot maandag 27 juni om 12 uur.
 • Op de Kleine Markt, parking Dekenij, en parking De Ham deel 1 (kant Smallendam) van donderdag 23 juni om 13 uur tot zondag 26 juni om 24 uur. Voor de parking De Ham deel 2 (kant Schelde) geldt een parkeerverbod van woensdag 22 juni om 8 uur tot maandag 27 juni om 24 uur.
 • Op het Minderbroedersplein, met uitzondering van de vaste parkeerplaatsen voorzien voor politiediensten, van donderdag 23 juni om 7 uur tot maandag 27 juni om 15 uur.
 • Langs de Markt (kant Hoogstraat - Minderbroederstraat), in de Hoogstraat van vrijdag 24 juni om 16 uur tot zondag 26 juni om 24 uur. Dat is ook het geval langs de Markt (kant Broodstraat - Nederstraat), in de Nederstraat en Broodstraat met uitzondering van zaterdag 25 juni tussen 7 en 16 uur en zondag 26 juni tussen 7 en 11 uur.
 • In de Kruisstraat van vrijdag 24 juni om 18 uur tot zondag 26 juni om 24 uur.
 • In de Einestraat, tussen Markt en Lappersfort, van zaterdag 25 juni om 16 uur tot zondag 26 juni, met uitzondering van zaterdag 25 juni tussen 7 en 16 uur en zondag 26 juni tussen 7 en 11 uur.