Bereikbaarheid

Oudenaarde is een stad gelegen in het zuidoosten van Oost-Vlaanderen. Ze is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook met de auto en zelfs met de boot.

Belangrijk!
Elke donderdag van 6.00u tot 14.00u, tijdens de wekelijkse markt, is het centrum (Grote Markt, Hoogstraat, Nederstraat) van Oudenaarde niet bereikbaar met de auto of de bus. Tijdens de jaarlijkse paas- en septemberkermis en diverse andere evenementen kan het centrum ook moeilijk(er) toegankelijk zijn.

Met de bus

Zie routeplanner: www.delijn.be
Halte: Oudenaarde markt

Als je op de markt afstapt ben je meteen in het historische centrum van Oudenaarde. De toeristische dienst bevindt zich op de Markt. Autocars mogen stoppen in de Hoogstraat om de passagiers te laten uitstappen. 

Met de trein

Zie routeplanner: www.nmbs.be
Station: Oudenaarde

Als je in Oudenaarde van de trein stapt, bereik je het centrum het vlotst door de Stationstraat tot aan het Tacambaroplein te volgen en verder de Hoog- of Nederstraat tot aan de markt.

Met de auto

Vanuit Brussel:

Neem de E40 en de A10 richting kust. Neem de afslag Zwijnaarde en voeg in op de A14/E17 richting Kortrijk. Neem afslag 8-De Pinte naar N 60 richting Oudenaarde/Nazareth. Sla rechtsaf bij N60/Nieuwe Steenweg. Ga verder op de N60. Neem de afslag N453 richting Avelgem/Petegem/Kortrijk/Oudenaarde. Sla linksaf bij de Minderbroederstraat/N453 en volg tot aan de rotonde. Ga rechtdoor aan de rotonde.

Vanuit Gent:

Neem de E17 richting Kortrijk. Neem afslag 8-De Pinte naar N60 richting Oudenaarde/Nazareth. Sla rechtsaf bij N60/Nieuwe Steenweg. Ga verder op de N60. Neem de afslag N453 richting Avelgem/Petegem/Kortrijk/Oudenaarde. Sla linksaf bij de Minderbroederstraat/N453. Ga rechtdoor aan de rotonde.

Vanuit Kortrijk:

Neem de A14/E17 richting Kortrijk-Oost/Gent/R8. Neem afslag 6-Kruishoutem richting N459. Ga rechtdoor over één rotonde. Sla rechtsaf en voeg in op de N60. Neem de afslag N453 richting Avelgem/Petegem/Kortrijk/Oudenaarde. Sla linksaf bij de Minderbroedersstraat/N453. Ga rechtdoor aan de rotonde.

Met de boot

Passantenhaven

In een oude Scheldearm net buiten het stadscentrum van Oudenaarde, tussen de sluis en de ophaalbrug, is de passantenhaven gelegen. De haven bevindt zich in een rustige, groene en bloemrijke omgeving. De aanlegsteiger heeft een lengte van 350 meter. De aanlegsteiger is ook bereikbaar voor rolstoelpatiënten.

Je kan met de boot ook vrij gebruik maken van de aanlegsteiger langs de Schelde aan de archeologische site van Ename.