CRVV

De energie voelen van Vlaanderens meest iconische wielerklassieker? Ook buiten het seizoen? Dan is dit belevingscentrum helemaal jouw ding. Je duikt in de ziel en de heroïek van de Ronde. Het Centrum Ronde Van Vlaanderen (CRVV) schetst de historiek van Vlaanderens meest geliefde koers.

Zowel via de permanente als tijdelijke tentoonstellingen, krijgen flandriens de eer die ze verdienen. Test je kennis en voel de adrenaline, de euforie en het uithoudingsvermogen van de helden.

Dankzij de multimediale aanpak, lijkt het alsof je het live meemaakt. Beeld, klank en projecties brengen je in de sfeer. Wie durft het aan om zelf in het zadel te kruipen? Aan de hand van computersimulaties trotseer je de hellingen en de kasseien. Net echt! Mee in het peloton met Schotte, Merckx of Museeuw. Topsport op zijn best. Al hoef je geen pro te zijn. Het CRVV is eenvoudig weg een gezellige ontmoetingsplaats voor elke wielerliefhebber.

Tip: In de Ronde-shop vind je originele geschenken en souvenirs.

Klaar? Start!

Wie de beproeving aandurft, kan meteen de weg op. Het CRVV is de geknipte start- en aankomstplaats voor je eigen Ronde. Vlakbij de Markt van Oudenaarde en toch snel de heuvels in. Het stampwerk kan beginnen!

Nadat je je in het zweet gewerkt hebt, wacht bij terugkeer een deugddoende douche. Als ploegafsluiter staat een Flandrien of een Kwaremontbier en energierijke pasta klaar in het Peloton Café.

TIP

Elke eerste zondag van de maand gratis toegang voor inwoners van Oudenaarde