Expo Beestig! verlengd tot einde herfstvakantie

Goed nieuws, de tentoonstelling Beestig! in het MOU, museum van Oudenaarde en Vlaamse Ardennen, is wegens succes verlengd tot en met 6 november 2022. Deze expo belicht het bijzonder rijke thema van dierenvoorstellingen in de wandtapijtkunst tussen 1500 en 1700.

Wondere wereld van dieren

In de tentoonstelling worden een dertigtal prachtige wandtapijten uit Oudenaarde, Edingen en Geraardsbergen samengebracht waarin dieren de hoofdrol spelen. Je kan er ook zeldzame en kostbare voorwerpen ontdekken, waaronder een fantastisch drakenskelet, een heuse dierenparade van opgezette dieren, jachttaferelen van de 16de tot de 18de eeuw en een eigentijdse wunderkammer. De verschillende dieren in de wandtapijten bieden een blik op de vroegmoderne samenleving en de vitale rol die dieren daarin vervulden. Tussen de wandtapijten waan je je even midden in de natuur, omringd door vertrouwde exemplaren zoals herten en honden, maar ook exotische en zelfs her en der een fabelwezen zoals een griffioen of eenhoorn. 

Heuse belevenis voor kinderen

Ook voor allerkleinsten is de expo een heuse belevenis! Speurneuzen tussen 4 en 10 jaar kunnen aan de balie gratis een boekje ophalen dat hen op een spannende en interactieve ontdekkingstocht door het dierenrijk meeneemt. Tot 12 jaar is de toegang ook gratis, van 12 tot 18 jaar kost een kaartje 2 euro. Op zoek naar een boeiende activiteit tijdens de herfstvakantie? Het museum is dan elke dag geopend met uitzondering van maandag. 

Openingstijden

De openingsuren van het MOU zullen vanaf 1 oktober wel veranderen. Tot eind september kan je er in de week terecht van 9.30 uur tot 17.30 uur en in het weekend van 10 tot 17.30 uur. Vanaf 1 oktober gaat het winterseizoen in en is een bezoek mogelijk van dinsdag tot vrijdag van 9.30 uur tot 17 uur en in het weekend van 14 tot 17 uur. Maandag is het museum gesloten.

Nog tot en met 6 november krijg je de kans om je te laten verbazen door de wondere wereld van dieren in deze periode. 

MOU
Markt 1
9700 Oudenaarde
055 31 72 51
visitbeestig@oudenaarde.be
www.mou-oudenaarde.be

Terug naar nieuwsoverzicht