Animator worden

Info

De jeugddienst is altijd op zoek naar enthousiaste animatoren die de kindjes animeren en begeleiden tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie.

Word jij dit jaar 16 jaar en heb je ook goesting om animator te worden?

Neem gerust contact met ons op voor meer info! Dit kan per mail naar jeugdcentrum@oudenaarde.be of telefonisch op 055 33 44 90.

Wij werken met een vrijwilligersvergoeding (36,84 euro per dag voor animatoren met een attest). Het voordeel van deze onkostenvergoeding is dat ze belastingvrij is, dus je kan dit gerust combineren met een vakantiejob. Geattesteerde animatoren krijgen een hogere vergoeding dan animatoren zonder attest.

In deze brochure vind je alvast wat meer info over wat animator zijn op Speelplein ZAP allemaal inhoudt. 

 

Detailfiche

Cursussen en terugbetaling

Er zijn heel veel verschillende organisaties die cursussen in het jeugdwerk organiseren. Elke organisatie legt de klemtoon anders, maar ze verzekeren je allemaal, na een geslaagde stage, het attest van “animator in het jeugdwerk”. Je kan een infopakket met folders van de verschillende organisaties afhalen op de jeugddienst.

Je kan als animator aan de slag vanaf het moment dat je 16 jaar wordt. Wanneer je nog niet beschikt over een attest als animator kan je een weekje op proef staan op het speelplein tijdens de krokus-, paas-, zomer- en/of herfstvakantie. Daarna moet je over een attest beschikken om verder aan de slag te gaan.

Zo haal je het attest animator in het jeugdwerk:

Je volgt jouw cursus bij een organisatie naar keuze (bijvoorbeeld bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk).
Via deze website kan je een cursus opzoeken.
Wanneer je jezelf inschrijft voor jouw cursus ontvang je een KAVO-ID, deze heb je nodig om jezelf in te schrijven voor de cursus. Dit nummer bezorg je ook aan de jeugddienst.
De jeugddienst betaalt jaarlijks tot 125 euro van je inschrijvingsgeld terug!

Het aanvraagformulier voor terugbetaling vind je hier terug.

Na het doorlopen van de cursus, kan je aan de slag als stage als animator op het speelplein.
Je ontvangt een trajectboekje en loopt stage voor minimum 50 uur, voorbereidingstijd niet meegerekend.
De stage dien je ook aan te vragen aan de hand van je E-ID via de website van de kadervorming.

Voor meer informatie kan je de website van de VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk) raadplegen of contact opnemen met de jeugddienst Oudenaarde.

Infofilmpje

Vrijwilligersnota