Tentoonstelling Adriaen Brouwer najaar 2018

Erkend als Toeristisch Hefboomproject!

TENTOONSTELLING EN KUNSTPARCOURS VAN 15 SEPTEMBER 2018 TOT 16 DECEMBER 2018

Het MOU organiseert een ambitieuze tentoonstelling over de schilder Adriaen Brouwer (1606 Oudenaarde - 1638, Antwerpen), tijdgenoot van P.P. Rubens.

Overzichtstentoonstelling

Adriaen Brouwer werd wellicht in Oudenaarde geboren als zoon van een kartonschilder van Oudenaardse wandtapijten. Vanuit kunsthistorisch oogpunt is Brouwers oeuvre van uitzonderlijk belang: als overgangsfiguur slaat hij een brug tussen de zestiende-eeuwse Bruegeltraditie en de landschaps- en genretaferelen van de volgende eeuw. Ondanks zijn roem in eigen tijd geniet Adriaen Brouwer vandaag (nog) niet de bekendheid van tijdgenoten als een Rubens of Van Dyck. Hij was nochtans zeer getalenteerd en zijn werk erg gegeerd; ondermeer Rubens en Rembrandt waren fervente verzamelaars. De toegankelijkheid en de gelaagdheid van zijn werk maken Brouwer een van de boeiendste schilders van de Lage Landen.

De kunstenaar maakt integraal deel uit van de Oudenaardse culturele identiteit: lokale legenden verhalen over zijn leven en zijn naam weerklinkt in diverse producten en evenementen.

Het MOU wil deze leemte vullen en biedt het grote publiek de kans om de veelzijdigheid, de hoge artistieke kwaliteit en het innovatieve karakter van Brouwers kunst te ontdekken.

Kunstparcours

Ontdek ook het belevingsvolle buitenparcours doorheen het historische centrum. Curator Jan Hoet Jr. verenigt enkele kunstenaars die - in de sfeer van Brouwer – artistiek ingrijpen in de binnenstad.

PRAKTISCH
TICKETS

individueel: 10 eur
groepen: 8 eur pp
gids (2 uur): 60 eur
gidsbeurten in Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans
audiogidsen 

OPENINGSUREN

maandag t.e.m. zondag: 9u30 tot 18u00
donderdag: tot 22u00

BEREIKBAARHEID

Parking in de nabijheid van het MOU museum
Restaurants en faciliteiten rond de markt (300 m) 

INFO EN RESERVATIE:

visitbrouwer@oudenaarde.be

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht