Populair links

Latest news

De traditionele kerstmarkt en ijspiste worden dit jaar opgesteld van vrijdag 13 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Tot en met 26 december 2019 zullen naast de Markt ook de Kleine Markt en misschien het Droesbekeplein ingericht worden, vanaf 27 december maken we er nog een gezellig eindejaarsgebeuren van op het evenementenplein op de Markt (vanaf 2 januari worden de chalets afgebroken; de ijspiste blijft staan tot zondag).

Het stadsbestuur biedt opnieuw alle Oudenaardse verenigingen én handelaars de mogelijkheid zich kandidaat te stellen om een chalet uit te baten, tijdens volgende periodes:​

De septemberkermis gaat door van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september. Op vrijdagavond 30 augustus vindt de avondmarkt door en rond 21.30u het spetterende vuurwerk!

Oudenaarde werd midden december 2018 door de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) verkozen tot ‘Groen- en Bloemengemeente 2019’. Hierdoor mag onze stad meteen ook Vlaanderen vertegenwoordigen bij de Europese wedstrijd ‘Entente Florale Europe’.  Deze wedstrijd wil de aandacht vestigen op het belang van een groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden. Algemeen thema is ‘de leefbare stad’.  

Een internationaal samengestelde vakjury zal half juli onze stad bezoeken. Eind september weten we dan of Oudenaarde de overwinning in de wacht heeft kunnen slepen!

Maak een tocht langs de merkwaardigste bomen van Oudenaarde.

De enige overgebleven maalvaardige windmolen in Oudenaarde prijkt op de kouter tussen Horebeke en Mater, nog altijd een van de fraaiste molenplekjes ter wereld. De molen is sinds 2015 eigendom van de stad Oudenaarde.

Oudenaarde zomert

In de maanden juli , augustus, september

Thuisblijvers hebben geen ongelijk

Om te ontspannen en met vrienden & familie te genieten van de aangename dingen van het leven, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Zelfs als je deze zomer geen middellandse