Opleiding Drupal - 9-10 - subsites uitleg.

Dit is een ondertitel

een voorbeeld van een titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec quam tellus, tincidunt eget nunc eget, ultrices porttitor libero. Aliquam lobortis urna risus, eget rutrum ex scelerisque nec. Maecenas a tellus id nulla suscipit malesuada et sed tellus. Donec sed enim vel dolor molestie efficitur. In convallis nec elit nec sagittis. Aliquam erat volutpat. Etiam faucibus quis lorem nec dignissim. Maecenas aliquam ut purus vitae molestie.

Donec tincidunt ligula vehicula nulla congue, nec semper arcu blandit. Pellentesque ornare vulputate ipsum ac lacinia. Ut feugiat blandit massa, interdum ornare turpis porta in. Morbi maximus nisi vel est commodo mattis. Aenean tincidunt accumsan ante non tempor. Suspendisse at ipsum arcu. Vivamus pharetra arcu et gravida ullamcorper. Maecenas sed gravida sem, quis rutrum neque. Vivamus non turpis non risus elementum blandit. Vestibulum vitae risus tincidunt, tristique arcu non, porttitor libero. Phasellus tortor ligula, fermentum vitae interdum quis, aliquam et ante. Cras tempus risus sit amet molestie sollicitudin. Vivamus nibh odio, rhoncus ut risus nec, convallis gravida orci. Cras dapibus neque magna, eleifend pellentesque tortor efficitur vitae. Donec sollicitudin condimentum dictum. Pellentesque tincidunt congue diam, sit amet vestibulum mauris condimentum sit amet.

Finse piste

Finse Piste

Wat

Finse piste

Deze omloop van 1400m ligt achter de sporthal Rode Los en is ideaal om rustig te joggen of een zware looptraining door te laten gaan. Dit pad loopt langs de voetbalterreinen en tussen groenaanplantingen. Lopen op deze ondergrond van gemalen boomwortels is stukken minder belastend voor rug, knieën en enkels dan lopen op verharde oppervlakten. De Finse piste is verlicht tot 22 u.

 

Procedure

Vrij gebruik

Regelgeving

GAS-regelement

Ruim 3000 KSA'ers van 14 tot 16 jaar legden de voorbije dagen 100 kilometer af met als doel de mysterieuze stad X te bereiken, de onbekende eindbestemming. De jongeren vertrokken dinsdag vanuit heel Vlaanderen voor deze Joepietocht: een tweejaarlijkse traditie voor Sjo'ers, Simmers en Jonghernieuwers van KSA.

Na vier dagen doorzetten, bereikten ze vandaag stad X en die stad is... jawel: Oudenaarde! Aan de Donkvijver werden ze verwelkomd door een spetterende slotshow met muziek, eten en drinken. Proficiat aan alle deelnemers!

Iedereen heeft plaats nodig om te wonen, te werken en te ontspannen, maar onze beschikbare ruimte raakt stilaan opgebruikt.
De Provincie maakt daarom werk van een nieuw Ruimtelijk Beleidsplan met daarin de langetermijnvisie voor het gebruik van de ruimte in Oost-Vlaanderen. Ze kijkt daarbij richting 2050. Dat lijkt veraf, maar dat is het eigenlijk niet. De indeling van onze ruimte vandaag heeft gevolgen op lange termijn, dus moeten we goed nadenken en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen steeds voor ogen houden.

Ook jouw mening telt!
Je kan op verschillende momenten jouw mening laten horen. In het najaar van 2019 kan je ons voorbereidend werk bekijken en jouw suggesties met ons delen, tijdens de raadpleging van de conceptnota. Hou zeker de website van de provincie in de gaten voor meer info over toekomstige participatiemomenten.

Ook dit jaar is er op de paasfoor een prikkelarm moment. Geluid en licht worden op woensdag 24 april een uurtje verminderd, zodat ook kinderen die minder goed tegen prikkels kunnen door bijvoorbeeld autisme of epilepsie van de kermis kunnen genieten! Inschrijven voor de stille kermis kan tot en met woensdag 10 april via speelotheek@oudenaarde.be.

Met de start van de nieuwe legislatuur wordt ook de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO) opnieuw samengesteld. Hiervoor zijn we nog op zoek naar 7 geëngageerde deskundigen
Ben je professioneel bezig met ruimtelijke ordening, mobiliteit of duurzaamheid? Wil je graag actief meedenken over het ruimtelijk beleid en advies geven aan het stadsbestuur? Stel je dan kandidaat om te zetelen als deskundige in de GECORO.

De paaskermis vindt plaats van vrijdag 19 april tot en met zondag 28 april. We starten met een heuse kindernamiddag georganiseerd door de foorkramers op vrijdag 19 april van 17u tot 20u. Maak een selfie en een babbel met jouw favoriete prinses of held. Op woensdagnamiddag 24 april vindt de prikkelarme kermis plaats van 13.30u tot 14.30u en de namiddag voor jongeren met een beperking.

Uiterlijk op 22 december 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbe­heerplannen 2022-2027 en het bijhorende maatregelenprogramma vaststel­len.

De plannen voor Schelde en Maas zullen maatregelen en acties bevatten die moeten zorgen voor een verbetering van de toestand van de watersyste­men en voor een betere bescherming tegen overstromingen en droogte.

Om de mogelijke effecten van dat plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. Iedereen kan vanaf 19 april 2019 tot en met 18 juni 2019 de kennisge­vingsnota inkijken en opmerkingen geven. U kunt de milieueffecten aange­ven die volgens u moeten worden onderzocht en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kunt u voorstellen formuleren voor locatie- of inrichtingsalternatieven.

Deze paasvakantie organiseert de stad samen met de marktcommissie opnieuw een promotieactie om de belevingswaarde van de wekelijkse markt te verhogen. 
Wie op donderdag 11 of donderdag 18 april vier aankopen doet op de markt, maakt kans op één van de 100 aankoopbonnen.

Bij elke aankoop krijg je een stempel; een volle stempelkaart bevat vier stempels en kan je deponeren in de verzameldoos op de dienst Toerisme in het Stadhuis. De trekking van de winnaars gebeurt op donderdag 25 april 2019 om 11.00 uur in CC De Woeker. De 100 winnaars krijgen thuis een aankoopbon van tien euro toegestuurd die ze kunnen besteden bij de marktkramers.

Op donderdag 25 april verhuist de wekelijkse markt dan eventjes naar de Bekstraat en Parkstraat omdat de paaskermis staat opgesteld op het marktplein.

Deze week zijn de weg- en rioleringswerken gestart in de Adriaan Brouwerstraat. Omdat de nieuwe riolering moet aangesloten worden op de riolering van de Eindrieskaai, is de Eindrieskaai onderbroken tot 6 april. Tijdens de onderbreking van de Eindrieskaai is er een omleiding voorzien: voertuigen komende van Scheldekant kunnen rijden via Keizer Karelstraat, Prins Leopoldstraat en Parkstraat. Voertuigen komende van Parkstraat kunnen rijden via Prins Leopoldstraat en Fortstraat. 

Op 18 maart starten de werken in de Robert De Preesterstraat. De rijweg wordt vernieuwd, er worden nieuwe voetpaden aangelegd en op verschillende plaatsen worden er parkeerstroken voorzien. Bovendien worden er een aantal snelheidsremmende maatregelen aangebracht, zoals asverschuivingen en wegversmallingen. Er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Tijdens de werken is er een omleiding voorzien via de Nederenamestraat, Oudstrijdersstraat, Reytstraat en omgekeerd.

Paasmaandag

Stadsdiensten gesloten op 22 april

Op Paasmaandag 22 april zullen de meeste stadsdiensten gesloten zijn.
We helpen jou graag verder vanaf dinsdag; alvast een prettig en zonnig paasweekend gewenst!

Oudenaarde Linkeroever

Participatiemarkt 16 mei

Samen met de provincie Oost-Vlaanderen werken we aan de participatieve opmaak van een masterplan voor het gebied Oudenaarde Linkeroever. Het Ruimtelijke Raamwerk Oudenaarde Linkeroever – Circulair Scheldepark is nu afgewerkt en goedgekeurd door de gemeente- en provincieraad. Dit raamwerk vormt het kader voor de toekomstige ontwikkelingen in het gebied. De input die we verzamelden tijdens de participatiemomenten in 2018, vormde mee het raamwerk.

Op donderdag 16 mei 2019 stellen we het Ruimtelijke Raamwerk Oudenaarde Linkeroever – Circulair Scheldepark, met acties voor de toekomst, graag voor op een participatiemarkt.

Dan tonen we ook de eerste ontwerpschetsen voor de sites Santens, Alvey en de steenbakkerij Vande Moortel. Ideeën, opmerkingen en bezorgdheden geven we door aan experts die de ontwerpen verder uitwerken.

Nu de wielerhelden de mooie heuvels van onze geliefde Vlaamse Ardennen zo stilletjes aan achter zich laten, is het aan jou!

Schuilt er ook een (kleine) fietsheld in jou?
Begin dan maar af te tellen naar Tournée Pédale!

Van 6 tot 26 mei gaan we in Oost-Vlaanderen samen de uitdaging aan om zoveel mogelijk de wagen aan de kant te laten en te kiezen voor alternatieven (zoals bijvoorbeeld te voet gaan, met de fiets of het openbaar vervoer).

Schrijf je HIER in! 

Om een betere regeling van de verkeerslichten in Leupegem mogelijk te maken, zal het Agentschap Wegen & Verkeer een detectielus aanleggen. Hierdoor is Diependale van maandag 4 tot en met vrijdag 22 maart enkel toegankelijk voor het verkeer komende van de Leupegemstraat.

Het verkeer komende van het centrum (Doornikstraat) zal omgeleid worden via Fonteinplein en Aalststraat. Zwaar verkeer moet omrijden via Doornikstraat, J.J. Raepsaetplein, Remparden, Bergstraat, Aalststraat en Leupegemstraat.

Planologisch attest

Wat

Bepaalde bestaande zonevreemde bedrijven, gelegen in het Vlaamse Gewest, kunnen een ruimtelijke oplossing krijgen via een planologisch attest. Met een aanvraag tot planologisch attest kan een bedrijf dat zonevreemd is of zonevreemd wil uitbreiden, aan de overheid vragen of zij een planwijziging wil overwegen.

Meer informatie (voorwaarden, procedure) voor een planologisch attest vindt u op de website van Departement Omgeving.

Regelgeving

Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Kijk maar kolommania

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec quam tellus, tincidunt eget nunc eget, ultrices porttitor libero. Aliquam lobortis urna risus, eget rutrum ex scelerisque nec. Maecenas a tellus id nulla suscipit malesuada et sed tellus. Donec sed enim vel dolor molestie efficitur. In convallis nec elit nec sagittis. Aliquam erat volutpat. Etiam faucibus quis lorem nec dignissim. Maecenas aliquam ut purus vitae molestie.

Donec tincidunt ligula vehicula nulla congue, nec semper arcu blandit. Pellentesque ornare vulputate ipsum ac lacinia. Ut feugiat blandit massa, interdum ornare turpis porta in. Morbi maximus nisi vel est commodo mattis. Aenean tincidunt accumsan ante non tempor. Suspendisse at ipsum arcu. Vivamus pharetra arcu et gravida ullamcorper. Maecenas sed gravida sem, quis rutrum neque. Vivamus non turpis non risus elementum blandit. Vestibulum vitae risus tincidunt, tristique arcu non, porttitor libero. Phasellus tortor ligula, fermentum vitae interdum quis, aliquam et ante. Cras tempus risus sit amet molestie sollicitudin. Vivamus nibh odio, rhoncus ut risus nec, convallis gravida orci. Cras dapibus neque magna, eleifend pellentesque tortor efficitur vitae. Donec sollicitudin condimentum dictum. Pellentesque tincidunt congue diam, sit amet vestibulum mauris condimentum sit amet.

In hac habitasse platea dictumst. Aliquam erat volutpat. In sed mauris quis ex maximus vulputate et ut sapien. Nullam non congue libero, sed lacinia lectus. In efficitur interdum orci, ac pulvinar dolor congue in. Pellentesque a lorem vel massa hendrerit iaculis. Pellentesque vel tristique mi. Nullam ut ex at elit tincidunt rutrum non vel tellus. Nam finibus, sem a laoreet varius, mi felis dictum ante, eget ullamcorper lectus lacus vitae lorem. Aliquam erat volutpat. Sed faucibus consectetur pulvinar. Etiam quis congue ex. Mauris varius, risus at elementum placerat, risus magna eleifend nulla, ac vulputate felis mauris a orci.

Generated 5 paragraphs, 445 words, 3009 bytes of Lorem Ipsum

Generated 5 paragraphs, 445 words, 3009 bytes of Lorem Ipsum

Generated 5 paragraphs, 445 words, 3009 bytes of Lorem Ipsum

Generated 5 paragraphs, 445 words, 3009 bytes of Lorem Ipsum

Generated 5 paragraphs, 445 words, 3009 bytes of Lorem Ipsum
 

Zeker eens lezen!

Meerdere slides

Programmeer een Oudenaardse muzikant of band en vraag een muziekcheque aan!

Goed nieuws voor alle muziekliefhebbers!

Na de feestcheque, keurde de Gemeenteraad nu ook de muziekcheque goed.
Deze subsidie kan aangevraagd worden door organisatoren die een Oudenaardse band of muzikant programmeren op een Oudenaards evenement.

Daar zijn uiteraard enkele voorwaarden aan verbonden: Het moet gaan om pop- en rockmuziek, waarvan de muzikant of minstens 1 van de bandleden in Oudenaarde woont. Zij kunnen intekenen op een lijst. We willen vooral de opstartende bands en muzikanten een duwtje in de goede richting geven en weren professionele muzikanten of artiesten met een professioneel management op onze lijst.

Organisatoren kunnen steeds een actuele lijst opvragen bij de dienst Cultuur.

De subsidie kan oplopen tot € 125 per band, maar dient aangewend te worden om de honoraria van de artiesten mee te betalen.

Dat klinkt nu al als muziek in onze oren!
Wij hopen dan ook deze zomer veel lokaal talent op de kleine en grotere podia in onze stad te mogen toejuichen.

 

Werelddierendag!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec quam tellus, tincidunt eget nunc eget, ultrices porttitor libero. Aliquam lobortis urna risus, eget rutrum ex scelerisque nec. Maecenas a tellus id nulla suscipit malesuada et sed tellus. Donec sed enim vel dolor molestie efficitur. In convallis nec elit nec sagittis. Aliquam erat volutpat. Etiam faucibus quis lorem nec dignissim. Maecenas aliquam ut purus vitae molestie.

HLN nieuws

Laatste nieuws van Sport

3

3PO

B

B&B en wellness Bloom B&B's Babysitting Bagteveldshoeve Beans and Dreams Bedankt Vrijwilligers Bedrijven Bedrijvenloket Bedrijventerreinen Beekkanthuis BEELDENDE EN AUDIOVISUELE CULTUUR BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN BEELDHOUWEN EN RUIMTELIJKE KUNST Begijnhof Begraving / grafvergunning Beiaard Beiaard Bekemolen 34 Bekendmaking beslissing Plan-MER-plicht Bekendmakingen Beknopt bestandenoverzicht Beknopte verslagen Belasting op de voor het publiek toegankelijke ruimten van commerciële vestigingen Belasting op het afleveren van administratieve stukken Belasting op het niet afkoppelen van hemelwater Belasting op leegstand van gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden Belastingen en -retributies Belastingen op aanplakborden - opheffing Belastingen op taxidiensten en op de exploitatie van diensten voor het verhuur van voertuigen met bestuurder. Beleef Oudenaarde Beleef Oudenaarde Beleidsprogramma Beleidssubsidies Beleidsverklaring Belgische nationaliteit Belgische nationaliteit aanvragen Beoefenen van watersporten op de donkvijvers, aanpassen in euro Bereikbaarheid Beroepswijziging Beschrijving Krullewietactiviteiten Besluit Burgemeester veiligheid Ronde van Vlaanderen 2019 Bestuur & Beleid Betaalbaar wonen Betaalbaar wonen Bevere Bewegen Op Verwijzing Bewegen Op Verwijzing BEWEGEN OP VERWIJZING IN OUDENAARDE AAN OK-PASTARIEF Bewijs van woonst Bewonerskaart betalende zone Bewonerskaart blauwe zone Bezoek aan het stadhuis en Huis de Lalaing. Bezwaar indienen tegen een aanslag gemeentebelastingen Bibliotheek Bibliotheek Bierfeesten Bierpakket Bijkomende agenda gemeenteraad 1 oktober 2018 Bijkomende agenda Gemeenteraad 14 december 2015 Bijkomende agenda gemeenteraad 17 december 2018 Bijkomende agenda Gemeenteraad 18 december 2017 Bijkomende agenda Gemeenteraad 19 december 2016 Bijkomende agenda Gemeenteraad 21 maart 2016 Bijkomende agenda gemeenteraad 23 april 2018 Bijkomende agenda Gemeenteraad 23 oktober 2017 Bijkomende agenda Gemeenteraad 24 april 2017 Bijkomende agenda Gemeenteraad 24 oktober 2016 Bijkomende agenda Gemeenteraad 25 april 2016 Bijkomende agenda gemeenteraad 25 juni 2018 Bijkomende agenda Gemeenteraad 25 september 2017 Bijkomende agenda Gemeenteraad 26 februari 2018 Bijkomende agenda Gemeenteraad 26 juni 2017 Bijkomende agenda gemeenteraad 26 maart 2018 Bijkomende agenda gemeenteraad 26 november 2018 Bijkomende agenda Gemeenteraad 26 september 2016 Bijkomende agenda Gemeenteraad 27 juni 2016 Bijkomende agenda Gemeenteraad 27 maart 2017 Bijkomende agenda gemeenteraad 28 mei 2018 Bijkomende agenda Gemeenteraad 28 november 2016 Bijkomende agenda Gemeenteraad 29 mei 2017 Bijkomende agenda Gemeenteraad 30 januari 2017 Bijkomende agenda Gemeenteraad 30 november 2015 Bijkomende agenda gemeenteraad 5 november 2018 Bijna bouwverlof... Bijzonder comité voor de sociale dienst Bisschopskwartier Blindenstok Blue Bike Boat- & Breakfast "De 4 Vaargetijden" Boeken Boerenmarkt Bos t' Ename Bos t'Ename Bossen en parken Bossen, parken en speelpleinen Boudewijntoren Bouwen en wonen Bouwprojecten Oudenaarde Bowling Braderieën, markten en kermissen Brandweer Brandweerrichtlijnen bij tijdelijke instellingen Brandwoeker Brochure 2018 uitgebreid Brochure 2019 Brochure jobstudenten 2017 Brochure jobstudenten 2017 Brochure Krullewiet 2018 - uitgebreid Brochure Pasen 2017 Brochure Pasen 2017 Brochure speelstraat Brochure stadswandeling Brochure uitleendienst Brochure Uitleendienst Brochure Zomervakantie Brouwerij Cnudde Brouwerij Liefmans Brouwerij Roman Brouwerij Smisje Brouwerijen Bruin bier Bruin bier Bruin Bier Buitengewoon onderwijs Buitenschoolse opvang Buitenspeeldag Burgemeester Marnic De Meulemeester Burgerzaken

1

1 april = deadline aanvraag projectsubsidie 1 oktober = deadline subsidieaanvragen socio-culturele projecten 10 november: start Fase 2 12 - 18 JAAR 12/09: start Fase 1! 150126 - Notulen zitting 26 januari 150223 - Notulen zitting 23 februari 150330 - Notulen zitting 30 maart 150427 - Beknopt verslag zitting 27 april 150427 - Notulen zitting 27 april 150601 - Beknopt verslag zitting 1 juni 150601 - Notulen zitting 1 juni 150629 - Beknopt verslag zitting 29 juni 150629 - Notulen zitting 29 juni 150928 - Beknopt verslag zitting 28 september 150928 - Notulen zitting 28 september 151026 - Beknopt verslag zitting 26 oktober 151026 - Notulen zitting 26 oktober 151130 - Beknopt verslag zitting 30 november 151130 - Notulen zitting 30 november 151214 - Beknopt verslag zitting 14 december 151214 - Notulen zitting 14 december 160125 - Beknopt verslag zitting 25 januari 160125 - Notulen zitting 25 januari 160222 - Beknopt verslag zitting 22 februari 160222 - Notulen zitting 22 februari 160321 - beknopt verslag zitting 21 maart 160321 - Notulen zitting 21 maart 160425 - beknopt verslag zitting 25 april 160425 - Notulen zitting 25 april 160530 - beknopt verslag zitting 30 mei 160530 - Notulen zitting 30 mei 160627 - beknopt verslag zitting 27 juni 160627 - Notulen zitting 27 juni 160926 - beknopt verslag zitting 26 september 160926 - Notulen zitting 26 september 161024 - beknopt verslag zitting 24 oktober 161024 - Notulen zitting 24 oktober 161128 - beknopt verslag zitting 28 november 161128 - Notulen zitting 28 november 161219 - beknopt verslag zitting 19 december 161219 - Notulen zitting 19 december 170130 - Notulen zitting 30 januari 170220 - beknopt verslag zitting 20 februari 170220 - Notulen zitting 20 februari 170327 - beknopt verslag zitting 27 maart 170327 - Notulen zitting 27 maart 170424 - beknopt verslag zitting 24 april 170424 - Notulen zitting 24 april 170529 - beknopt verslag zitting 29 mei 170529 - Notulen zitting 29 mei 170626 - beknopt verslag zitting 26 juni 170626 - Notulen zitting 26 juni 170925 - beknopt verslag zitting 25 september 170925 - Notulen zitting 25 september 171023 - Notulen zitting 23 oktober 171127 - beknopt verslag zitting 27 november 171127 - Notulen zitting 27 november 171218 - beknopt verslag zitting 18 december 171218 - beknopt verslag zitting 18 december (deel 2) 171218 - Notulen zitting 18 december 180129 - beknopt verslag zitting 29 januari 180129 - Notulen zitting 29 januari 180226 - beknopt verslag zitting 26 februari 180226 - Notulen zitting 26 februari 180326 - beknopt verslag zitting 26 maart 180326 - Notulen zitting 26 maart 180423 - beknopt verslag zitting 23 april 180423 - Notulen zitting 23 april 180528 - beknopt verslag zitting 28 mei 180528 - Notulen zitting 28 mei 180625 - beknopt verslag zitting 25 juni 180625 - Notulen zitting 25 juni 181001 - beknopt verslag zitting 1 oktober 181001 - Notulen zitting 1 oktober 181105 - beknopt verslag zitting 5 november 181105 - Notulen zitting 5 november 181126 - beknopt verslag zitting 26 november 181126 - Notulen zitting 26 november 181217 - beknopt verslag zitting 17 december 181217 - Notulen zitting 17 december 1st FLOOR 15

O

Occasionele verkoop OCMW Offroad Adventure OK Swaree OK-pas OK-Pas OLV-Hospitaal Omgevings- en burgerloket Omgevingsloket Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning klasse 1 aanvragen Omliggende gemeenten Omnipas 65+ Ondernemers doen mee! Ondersteuning Ondersteuning van erkende verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking Onderstroom - 28/04/19 Onderstroom 2019 Onderwijsbrochure Onderzoek vaststellen van de naam voor openbare wegen en pleinen Ongedierte Ongeschikt of onbewoonbaar verklaren Online inschrijven Online kadastraal percelenplan Ons Privacybeleid Ontdekken (zien) Ontgraven van een lijk. Onthaal Onthaalavond nieuwe inwoners Onthaalouders Oudenaarde vzw Ontlenen van materiaal van de stedelijke jeugddienst. Ontmoetingscentra deelgemeenten Ontwerp Ontwerp & fasering Op jacht in de stad Op kamp Op kindermaat Op kindermaat Opdrachten van de brandweerdienst die kunnen verhaald worden. Open monumentendag Open Monumentendag, zondag 10 september 2017 Open zondag op 17 maart 2019 Openbaar vervoer Openbaarheid van bestuur Openbare onderzoeken Openbare werken Openbare werken in de Adriaan Brouwerstraat en in de Robert De Preesterstraat Openstaande vacatures Openstaande vacatures Oplaadpunten Opleiding Drupal - 9-10 - subsites uitleg. Opleiding Drupal Jelle Opnieuw archeologische vondst onder Markt! Oproep: Vlaanderen Feest! steunt lokale initiatieven in 2019 Opvragen kopie aanslagbiljet Orgaandonatie Organogram Oudenaarde Oudenaarde Brouwt Oudenaarde Brouwt: Hoogstraat 27 Oudenaarde Linkeroever Oudenaarde live in beeld Oudenaarde live in beeld Oudenaarde renoveert! Oudenaarde Troef brochure Oudenaarde's silver Oudenaarde's tapestries Oudenaardebon Oudenaardebon, gemeentelijke cadeaubon Oudenaardebon: deelnemen als handelaar of horeca-uitbater Oudenaardebon: reglement deelname Overige Overlap fasering heraanleg Markt Overlevingspensioen Overlevingspensioen Overlijden Overlijdensakte Overnachtingen in Jeugdcentrum Jotie. Overzicht Overzicht

S

Samenaankoop groene stroom Samenstelling Samenstelling commissies Samenwerking bedrijven Samenwerkingsverbanden SCALDIS Schaatspiste. Scheldekant Scheldevallei Schilderijententoonstelling OUDENAARDE EN DE VLAAMSE ARDENNEN Schilderijententoonstelling “Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen" Schilderkunst Scholen Scholen doen mee! Scholen in Oudenaarde Scholenveldloop Schone kilometers Schone wagens Schoolcomplex Leupegem Schoolsport Schoolsportklassen schrijver vond verhaal schrijver zkt verhaal Secundair onderwijs secundair onderwijs Seizoensbrochure Senioren Senioren Seniorenbiljet NMBS +65 Seniorenraad Showcase Showcase SHOWCASE SHOWCASE 2019 - de 8 finalisten zijn bekend! Simulatiefilm Sint-Jacobshoeve Sint-Laurentiuskerk Sint-Walburgakerk Sinterklaas komt opnieuw naar Oudenaarde! Sintintrede Sintintrede Sintintrede Sitemap Skatepark Slachtbewijs voor particuliere slachting Sluiting kerstperiode Sluitingsdagen in 2016 Sneeuw en ijs in de stad: wat te doen Sociaal telefoontarief Sociaal-culturele verenigingen Sociale huisvesting Souvenirs Speciaal jongerentarief voor de Woekervoorstelling 'The Line Up' op 07/03/2015 in zaal Harmonie Speel-o-theek Speelpleinen Speelpleinen Speelpleinen Speelstraat Splinternieuwe sporthal Spontane sollicitatie Spontane sollicitaties Sport na school Sport op de Avondmarkt Sportaccommodatie Sportactiviteiten inschrijvingsgelden: goedkeuring tarieven Sportclubs Sporten (externe site/links) Sporthal Rode Los Sportinitiaties Sportkampen Sportraad Sportraad Sportreferendum 2016 Sportreferendum 2018 Sportsnack Sportverenigingen Sportzaal Serpentstraat Sportzalen Stad van de Ronde Stad van de Ronde Stad van de Ronde Stadsarchief Stadsarchief Oudenaarde, MOU (Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen) en GOK (Geschied- en Oudheidkundige Kring Oudenaarde) Stadsdelen Stadsdiensten - contact & openingsuren Stadsdiensten - contact & openingsuren Stadsgids Stadsplan Stadssecretaris Stage Stand- en plaatsrechten op markten. Standgeld van hamburgerkramen en ijskarretjes. Standplaats op de kermis aanvragen Start van het voorjaar Starten als ondernemer Startersbrochure Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Stedelijke sportraad Stedenbouwkundig attest Stedenbouwkundige inlichting Stedenbouwkundige melding Stedenbouwkundige verordeningen Stekeblind Stemmen bij verkiezingen Stemmen met volmacht Stemrecht voor burgers uit de lidstaten van de Europese Unie Stickers geen reclame Stopzetting of vereffening handelszaak melden Streekproducten Studio Flandriën Subsidie herbruikbare luiers Subsidie hernieuwbare energiebronnen Subsidie Kleine LandschapsElementen (KLE's) Subsidie voor buurtfeest Subsidie voor hernieuwbare energie Subsidie voor zwaluwnesten Subsidiedatabank Subsidiedatabank Subsidiereglement herbruikbare energiebronnen Subsidies Subsidies Subsidies bij het organiseren van een evenement Subsidies en ondersteuning Subsidies en ondersteuning Subsidies en ondersteuning Subsidies en ondersteuning Subsidies en premies Subsidies en premies Subsidies en reglementen Subsidies voor het kernwinkelgebied Subsidies voor het Stationsplein Subsidies voor klimaatverenigingen en -projecten Subsidies voor sportclubs Surfclub Absolut Survivaltriathlon Swimmathon

V

VaarWel vacature test Vaccinatie Vakantie vakantie Vakantiehuizen Ter Ename Vakantielogies Vakantielogies Vakantieopvang Begijnhof Vakantiewoningen Vakantiewoningen VANAF 18 JAAR Vanuit de lucht Vaste standplaats op de markt aanvragen Vauban Veilige kilometers Veiligheid en preventie Veiligheid en preventie Veiligheid en preventie Verblijf tijdens weekend Ronde van Vlaanderen Verboden toegang Verenigingen Verenigingen doen mee! Verenigingsleven Vergaderingen Vergunning Horeca inrichting Vergunningen Vergunningen Vergunningen & toelatingen Vergunningen, aanvragen, meldingen en attesten VERHUUR Verhuur expositieruimte oud-bureel toerisme Verkavelingsvergunning Verkeerscirculatie Eine Verkiezingen Verklaring tot wettelijke samenwoonst Verkoop CD 'Oudenoardse Liedjes'. Verkoop DVD 'Oudenaarde 1708' Verkoop in shop dienst toerisme Verkoop niet-gebruikt materieel. Verkoop reproductie Kasselrijkaart van Oudenaarde Verkoop van compostvaten. Verkoop van de publicatie 'Oudenaarde 1708. Een stad, een koning, een veldheer.') Verkoop van de publicatie 'Spioneren voor het vaderland. De memoires van Evarist De Geyter, 1914-1918'. Verkoop van de publicatie 'Tapisseries d'Audenardé'. Verkoop van de strip Sint-Bernarduscollege: 'Op zoek naar Sint-Bernardus inspiratie'. Verkoop van diverse afvalzakken Verkoop van drank in de cafetaria auditiezaal De Woeker. Verkoop van drank in de cafetaria auditiezaal De Woeker. (Retributie) Verkoop van het boek 'Bruin', de geschiedenis van het brouwen in en rond Oudenaarde sinds 1357'. Verkoop van het boek 'Mensen overplanten. De Belgische immigranten in Villaguay. Hun belevenissen.' Verkoop van het boek 'Militaire Geschiedenis van Oudenaarde'. Verkoop van zuurvrije dozen en zuurvrije enveloppen. Verlaagd BTW-tarief bij aankoop wagen Verlenging verblijfskaart vreemdelingen Verlichting op de Markt is maatwerk! Verlies of beschadiging van ontleende materialen Verlies of diefstal identiteitskaart Verlies toegangskaart dienstingang aan het containerpark. Verloren/Gevonden Vermindering onroerende voorheffing bescheiden woning Vermindering onroerende voorheffing personen met een handicap Verminderingskaart NMBS personen met een visuele handicap Verschillende wijzen van lijkbezorging inzake personen die niet in de gemeente woonden en er niet overleden zijn. Vertegenwoordiging Vertegenwoordiging Vertelsessie: Wee je gebeente! Vervangen gevelreclame in het kader van het project 'Oudenaarde zet je bril op.' Verzoekschrift Verzoekschrift aan het stadsbestuur indienen Vestigingsplaats Eine Vestigingsplaats Kluisbergen Vestigingsplaats Kruisem Vestigingsplaats Mater Vestingen VIND JE SPORTCLUB Vis- en vaarkalender 2018 VISIE Visie Vissen Visvergunningen, hernemen tarieven voor het vissen in de vijvers van de Stad Oudenaarde. Vlaams logiesdecreet Vlaams woningfonds Vlaamse Ardennen Vlaamse Ardennen wordt wandelwalhalla Vlaanderen Feest Vlaanderen Feest!: Feestzitting op zaterdag 7 juli Vleeshuis Voedselteams Voetbalterreinen Volg ons... Volkegem Volkegembos Volksspelencafé en bierproeverij Volkstuinen en deeltuinen Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenenonderwijs Voor- en naschoolse opvang, zaterdag-, vakantieopvang en opvang op snipperdagen. Voorbeelddocument Voorbeelddocument 2 Voorbeeldevenement Voorbeeldevenement 2 Voorbeeldpagina handleiding Voorbeeldpagina met "Online aanvragen" knop en LPDC product voorbeeldpagina met contactgegevens Voorbeeldpagina met product Voorbeeldpagina met product Voorlopig rijbewijs Voorstelling uitverkocht? Schrijf u in op de wachtlijst! Voorstelling volzet? Schrijf je in op onze wachtlijst! Vooruitgang Vorming Vreemdelingen Vreemdelingenadministratie VRIJDAG 17.00 - 20.30 Vrijdag 20/01: Broodstraat afgesloten Vrije tijd Vrijetijdsbrochure Vrijstelling BIV en verkeersbelasting Vrijwilliger Vrijwilliger worden Vrijwilligersnota Vrijwilligersverzekering Vrijwilligerswerk Vroegboekkorting tot en met 31/12 Vroegboekkorting tot en met 31/8! Vuurkruis

A

A-Z Index Aanbesteding Aanbod Aanbod Aanbod AANBOD BASISSCHOLEN Aanbod CC De Woeker Aanbod in infokantoor Aanbod paas- en zomervakantie AANBOD SPORTDIENST Aanbod volwassenen Aangifte AGH-bedrijven Aangifte AGH-bedrijven Aangifte AGH-bedrijven Aangifte geboorte Aangifte huwelijk (en ceremonie) Aangifte overlijden Aangifteplicht Aankoopsuggestie bibliotheek Aanleggen van opritten of het verlagen of verhogen van boordstenen op openbaar domein. Aanpak leegstaande woningen en gebouwen Aanvraag parkeerplaats voor mensen met een handicap Aanvraagformulier organisatie evenement Aanvraagformulier organisatie evenement (Word-versie) Aanvragen sportevenementen Aanvragen voor exploiteren of veranderen van hinderlijke inrichtingen. Erratum. Aanvragen voor het exploiteren of veranderen van hinderlijke inrichtingen Aanvullende reglementen wegverkeer Abdij Maagdendaele Abdijsite Abonnement Accommodaties Actief Activiteiten Activiteiten Activiteiten Repertoirestudie Activiteiten Repertoirestudie Adaptatie Adoptie Adresverandering Adriaen Brouwer Master of Emotions Adriaen Brouwer: meester van emoties Adriaen Brouwertaart Adviesraad voor personen met een handicap Adviesraden Adviesraden Afval en netheid Afvalophaalkalender 2015 Afvalophaling Afwijking wekelijkse rustdag Agenda Agenda gemeenteraad 1 oktober 2018 Agenda Gemeenteraad 14 december 2015 Agenda gemeenteraad 17 december 2018 Agenda gemeenteraad 18 december 2017 Agenda Gemeenteraad 19 december 2016 Agenda Gemeenteraad 20 februari 2017 Agenda Gemeenteraad 21 maart 2016 Agenda Gemeenteraad 22 februari 2016 Agenda gemeenteraad 23 april 2018 Agenda Gemeenteraad 23 oktober 2017 Agenda Gemeenteraad 24 april 2017 Agenda Gemeenteraad 24 oktober 2016 Agenda Gemeenteraad 25 april 2016 Agenda Gemeenteraad 25 januari 2016 Agenda gemeenteraad 25 juni 2018 Agenda Gemeenteraad 25 september 2017 Agenda gemeenteraad 26 februari 2018 Agenda Gemeenteraad 26 juni 2017 Agenda gemeenteraad 26 maart 2018 Agenda gemeenteraad 26 november 2018 Agenda Gemeenteraad 26 oktober 2015 Agenda Gemeenteraad 26 september 2016 Agenda Gemeenteraad 27 juni 2016 Agenda Gemeenteraad 27 maart 2017 Agenda gemeenteraad 27 november 2017 Agenda gemeenteraad 28 mei 2018 Agenda Gemeenteraad 28 november 2016 Agenda Gemeenteraad 28 september 2015 Agenda gemeenteraad 29 januari 2018 Agenda Gemeenteraad 29 mei 2017 Agenda Gemeenteraad 30 januari 2017 Agenda Gemeenteraad 30 mei 2016 Agenda Gemeenteraad 30 november 2015 Agenda gemeenteraad 5 november 2018 Agenda installatievergadering gemeenteraad 2 januari 2019 Agenda installatievergadering OCMW-raad 2 januari 2019 Akte van Belgische nationaliteit Algemeen directeur Algemene Gemeentelijke Heffing Gezinnen en Bedrijven Algemene voorwaarden Alle sporten Alsemkruidje Alternatieve kilometers Amnes(t)ie Animator worden Annex Apotheek van wacht Arbeidskaarten Archeologie: méér dan stof! Archeologie: méér dan stof! Arrangementen Art Ped Project Attest gezinssamenstelling Attesten Auroraziekenhuis A.V. Autocars Autocars Avondje uit Avondmarkt

G

Galm (omnisport voor +55) Geboorte Geboorteakte Gebruik door particulieren van verkeerssignalisatie eigendom van de stad. Gebruik electriciteit Gebruik van de passantenhaven. Gebruik van het mobiel podium Gebruik van het verkeerspark. Aanpassen euro. Gebruik van lokalen en gronden door de stad ter beschikking gesteld. Gebruik van muziekinstrumenten. Gebruik van sportaccommodaties Gebruiksrecht voor afbeeldingen van archiefstukken, foto's en museale objecten Gebruiksreglement neutrale afscheidsruimte Gebruiksschema zwembanen Gebruiksvergoeding gebruiken chalet op de kerstmarkt, december 2015 Gecoro Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst Gelijke Kansen Gemeenschapswachten Gemeentebelasting (aanvullend) op de personenbelasting Gemeentebelastingen Gemeentelijke administratieve sancties Gemeentelijke opcentiemen onroerende voorheffing Gemeenteraad – OCMW-raad Genealogische opzoekingen Geocache Geoloket Geoloket bouwvoorschriften Geschied- en Oudheidkundige Kring Geschiedenis GeTIKt! Getuigschrift recht van toegang tot verbetering Gevaertswijk Geveltuintje aanleggen Gewoon basisonderwijs Gezinsraad Glasbollen en textielcontainers Golf & Countryclub Grachten: aanvraag overwelving GRAFIEKKUNST Grandioos Groen Gratis abonnement De Lijn voor personen met een handicap Gratis duurzaam bouwadvies Gratis openbaar vervoer voor begeleider van een persoon met een handicap Graven onder de Markt Groepen Groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie Groepsaankoop zonnepanelen Groepsbrochure 2015 GROS Gunning: derde keer, goeie keer!

M

Machines Machtiging Schepencollege vaststellen retributies Machtiging Schepencollege vaststellen retributies - 2014 Machtiging Schepencollege vaststellen retributies - erratum Maison de Charme Management Management Managementteam Markten Markten en kermissen Marktkramers en foorreizigers MARTINE LAQUIERE Mater Mater Mater Amabilis Materiaal ontlenen Materialen bestuur infrastructuur uitvoering en de schaderegeling hierop. Max maakt een vriend Mededelingen en agenda Medewerkers Mee nadenken over het ruimtelijk beleid in Oudenaarde? Meerjarenplan, budget & jaarrekening MEEWERKEN? Melden Melding adreswijziging maatschappelijke zetel van een bedrijf Melding overname van een handelszaak Melding start nieuwe handelszaak Meldingen aan de financiële dienst (cel gemeentebelastingen) Met de 2pk Met de auto/parkeren Met de boot Met de bus Met de fiets Met de vespa Met het openbaar vervoer Met koets en huifkar MICE Midden maart: een stand van zaken Middenstandsraad Mijn loket: online attesten & uittreksels aanvragen Milieu-aanbod voor scholen Milieubeleid Milieugerelateerde subsidies Milieuhinder Milieuraad Milieuvergunning klasse 2 Milieuvergunning klasse 3 Milieuvergunningen en toelatingen Militiegetuigschrift Minder hinder Minder kilometers Mobiliteit Mobiliteit Mobiliteit en parkeren Mobiliteit en verkeer Mobiliteitsdossiers Molens MOU - Museum of Oudenaarde and the Flemish Ardennes MOU - Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen MOU museum MOU Museum MOU Stadsmuseum (externe site) Mountainbikeroutes Mullem Mullem Multifunctioneel sportterrein MUZIEK Muziekcheques Muzikantentreffen MVX-large

P

Paardenkijkdag Paasactie donderdagmarkt Paasactie donderdagmarkt Paaskermis Paaskermis Paasmaandag Pagina niet gevonden Pam-Ename Pamele Pamelekerk Pamelekerk Panorama Parkeerkaart voor personen met een handicap Parkeervergunning voor (para)medici Parkeren Parkeren Parkeren in de blauwe zone en het parkeren met beperkte parkeertijd. Parking Pasen Passantenhaven PEC Pensioen Pensioen Perslijst Perslijst Personen met een beperking Personen met een handicap Picknicken Piepshow Pittoreske dorpen Plaatsen van kermiskramen op het openbaar domein. Plan Planbatenheffing Plannen, beleid en reglementen Plannen- en vergunningenregister Planologisch attest Planschadevergoeding Plattegrond Plattegronden PMD- en luierzakken Politie Politieraad & -college Politiereglement (algemeen) van de politiezone Vlaamse Ardennen Politiereglement 355-15 Politiereglement 356-15 politiereglement 357-15 Politiereglement 358-15 Politiereglement 359-15 Politiereglement 360-15 Politiereglement 361-16 Politiereglement 362-16 Politiereglement 363-16 Politiereglement 364-16 Politiereglement 365-16 Politiereglement 366-16 Politiereglement 367-16 Politiereglement 368-16 Politiereglement 369-16 Politiereglement 370-16 Politiereglement 371-16 Politiereglement 372-17 Politiereglement 373-17 Politiereglement 374-17 Politiereglement 375-17 Politiereglement 378-17 Politiereglement 379-17 Politiereglement 382-18 Politiereglement 383-18 Politiereglement 384-18 Politiereglement 385-18 Politiereglement 386-18 Politiereglement 387-18 Politiereglement 388-18 Politiereglement 389-18 Politiereglement 390-19 Politiereglement 391-19 Politiereglement 392-19 Polyvalente zaal en bar Maagdendale Praktisch Praktisch Praktische info Premies Premies/Subsidies Prikkelarme paasfoor Private sportinfrastructuur Programmeer een Oudenaardse muzikant of band en vraag een muziekcheque aan! Projectatelier Projectsubsidie milieuraad Projectsubsidie_jeugd Protesteren 'parkeerboete' (retributie op parkeren) Provinciaal Domein De Gavers Provinciaal politiebesluit verkiezingen 26 mei 2019 Publicaties Publiciteit langs gemeentewegen